Właśnie obejrzałam Dzikie żądze i szukam czegoś podobnego. Wcześniej widziałam Wyścig z czasem i ten z Cubą Goodingiem (Wersety zbrodni, czy jakoś tak). Liczę na was.
Film z lat 60 lub 70. Małżeństwu rodzi się syn, który od początku z jakiegoś powodu jest wychowywany jako dziewczynka. Pamiętam jedną scenę: bohater już jako nastolatek jest na łódce z kolegą, ten kolega próbuje go pocałować i zostaje zabity.
Cześć, kiedyś oglądałem fajny film sci-fi o cyborgu który pracował jako kochanek i został wrobiony w morderstwo klientki. Oczywiście był niewinny ale musiał uciekać bo nikt mu nie wierzył. Nie pamiętam tytułu a bym sobie obejrzał to raz jeszcze... Ktoś coś może kojarzy??
Szukam amerykańskiego filmu z lat 40. Bohater został o coś podejrzany, jest niewinny, stara się wymknąć i dowieść niewinności. Akcja toczy się w budynku biurowym. Bohaterowi chyba pomaga kobieta. Pamiętam też, że często pojawia się zegar. Nie jest to film z Bogartem.
Witam.
Oglądałam ostatnio The Last Voyage of Demeter i przypomniał mi się horror, który oglądałam jakiś czas temu. Chodziło chyba o wampira, czy jakiegoś podobnego stwora, który był więziony na polu pod stertą kamieni. Na tym polu trwały prace budowlane i ktoś rozbił kamienie, co oczywiście uwolniło wampira. Ten był...
Kojarzy ktoś może aktorki albo tytuł tego filmu? To jakaś komedia z motywem pustyni.
https://www.movieforums.com/community/attachment.php?attachmentid=95528
Lata 2010 - 2020 prawdopodobnie, ale może być też trochę starszy.
Witam,
Poszukuję filmu z mojej młodości produkcji lat 60-80. Był w TVP i opowiadał o mężczyźnie, który miał złą żonę i po jej śmierci postanowił nie wstawać z łóżka. Nie chodził nawet na zakupy. Wysyłał psa z koszykiem i pieniędzmi, a pies przynosił mu zakupy ze sklepu.
Prosze o pomoc :)
Nie ja go oglądałem, ja go szukam.
Spotyka się dwóch mężczyzn nieznajomych w barze, są prawdopodobnie biali,jeden na coś narzeka po czym drugi z jakiegoś powodu daje kartkę i prosi o napisanie pięciu albo kilku nazwisk osób,których chętnie by się pozbył. Nazwiska zostają napisane a potem w niedługim czasie zaczynają...
Obejrzałem pewien japoński film wojenny z roku 1939 który został wyreżyserowany przez Tomotakę Tasakę. Wiem że ten reżyser pośród twórców japońskich raczej nie należy do tych najbardziej znanych. Czy są ludzie którzy może widzieli więcej jego filmów ? Czy możecie mi polecić jakieś jego dzieła ?
Akcja dzieje się zimą w amerykańskim mieście do którego przyjeżdża z Meksyku młoda dziewczyna. Znajduje pracę w szwalni i zakwaterowanie w starym domu, którego właścicielami są dwaj bracia. Zostaje okradziona przez koleżankę, która obiecała załatwić jej amerykański paszport. To jednak początek jej kłopotów........