Film nie później niż z 2002 roku, najprawdopodobniej z lat 90-tych, a na pewno nie wcześniej niż z 85 roku. Najprawdopodobniej niskobudżetowy film telewizyjny (w stylu HBO), najwyraźniej niezwykle rzadki i mało znany... ale oto co wiemy. Ktoś napisał na zagranicznym forum i po dziś dzień nie wiadomo :-)
Grupa...
Jedną kobietą mówi do drugiej: "Chciałabym zapalić". Na to druga z kobiet otwiera przed koleżanką papierośnicę, w której po jednej stronie są papierosy z nikotyną, a po drugiej jointy z marihuaną i pyta się jej: "Płuca pełne dymu, czy głowa pełna marzeń ?" .
Szukam tytułu filmu, który był nadawany na Netflix, bodajże w 2020. Z tego co zapamiętałam, to w pierwszej scenie dziewczyna czeka na kogoś w parku, poznaje tam chłopaka, niestety zostaje zabita. Później wszystko zaczyna się jakby od początku. Dziewczyna pracowała chyba w klubie nocnym, do stolika zaprosił ją pewien...
więcejKilka lat temu oglądałem taki film gdzie małżeństwo wyjechało na miesiąc miodowy na jakąś wyspę gdzie zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Pod koniec filmu żona głównego bohatera ginie chyba postrzelona kuszą a następnie ginie jego pies. Na koniec bohater próbuje stamtąd uciec ale psuje mu się nawigacja, gdy jakimś cudem...
więcej
Szukam serialu lub filmu podobnego do 24 Godziny, Prison Break... Chodzi o ciekawe obroty akcji w stylu właśnie wymienionych tytułów i żeby się coś działo cały czas.
Kilka pozycji w podobnym klimacie ode mnie:
Do stylu "24 Godzin" podobne były (coś w stylu ciągłej akcji przez cały czas bez przeskoków...
Szukam filmu o 7 ninja (produkcji chyba japońskiej), ubrani byli na biało, mieli odzyskać miecz który należał do cesarza. Charakterystyczne jest to ze mieli amulety jin i jang dzieki którym mogli szybko "zmienić się w ninja", a takze podczas tej zmiany pojawiał się zielony smok. Walczyli przeciwko kobiecie która...
Szukam tytułu odcinka, być może z serialu "Herkules". Mógł to być również pełnometrażowy film. Pamiętam jedynie, że jeden z antagonistów głównego bohatera - jakiś król - nie miał korony na głowie, został przez niego chyba porwany czy coś. Była akcja, że jego rycerze go aresztowali, bo nie poznali swojego króla, z uwagi...
więcejWitam szukam, filmu który widziałem kilka razy w reklamie na cda kilka lat temu ale zapomniałem tytułu.Film był oparty na faktach, rzecz wydarzyła się chyba w Kanadzie a fabuła było gdzie nowo zamieszkały sąsiad uprowadza swoją sąsiadkę i przytrzymuje ją w bunkrze z którego nie ma wyjścia i przez który nie przechodzą...
więcej