WItam,
Film sprzed lat ale nie wiem ilu, znam tylko z opowiesci: kobiety spotykaja sie w domu jednej z nich i podczas rozmowy wlascicielka mieszkania oznajmia, ze odkryla sekret hipnozy, i ze to czestotliwosci glosu sa za to odpowiedzialne. Ma jakas stara ksiege, w ktorej jest rysunek takiej rozczochranej kobiety,...
szukam chyba horroru. widziałam go dobrych pare lat temu. młode małeństwo wprowadza sie do
kamienicy, w której mieszkają sami staruszkowie. po jakimś czasie kobieta zaczyna się źle czuć w
nowym mieszkaniu, podejrzewa, że dzieje się w tym domu coś złego. wiem, że na końcu okazuje
sie, że ci staruszkowie wabią...
Witam. Bardzo proszę o pomoc.Mam problem ze znalezieniem filmu a bardziej sceny w której Robert Więckiewicz wraz ze znajomymi siedzą przy kolacji i ktoś pyta go co będzie robił na emeryturze. I koleś daje mu kartę wędkarską.On pyta, ale jak tak bez egzaminu? Wtedy tamten pyta się co to jest? On odpowiada śledź. Zdałeś!...
więcejSzukam serialu, który na początku lat dziewięćdziesiątych emitowany był w Polsce pod tytułem "Nocne sesje". Amerykański, komediowy, być może zwykły sitcom, dwadzieścia minut na odcinek, może pół godziny. W starym rozkładzie telewizyjnym znalazłem, że liczył 12 odcinków. O ile pamiętam, było to o nauczycielu/wychowawcy,...
więcejWidziałem dawno temu na VHS. Film opowiada o jakiejś wyprawie do miasta albo ogólnie perypetiach dwóch młodych mnichów buddyjskich (albo Szaolin?). Jeden jest gruby i w okularach. Była scena, w której sikają na twarz jakiemuś gościowi - chyba opadły tylne drzwi ciężarówki, przygniatając faceta (może kierowcę), a oni...
więcej
Hej.
Szukam starego filmu, którego akcja rozgrywa się - chyba - w Australii;
kobieta i mężczyzna wędrują razem, każde ma swoją tajemnicę - jej sekret polega na tym, że bała się ludzi, którzy włamali się do jej domu, i schowała się gdzieś ze swoim dzieckiem, i tak mocno je przytulała, żeby było cicho, że je udusiła....
Hej,
Mam zagwostkę. Od kilku dni poszukuje tytułu filmu sci-fi, zbytnio fabuły nie pamiętam. Jednak zalecane było przed seansem obejrzenie jakiegoś serialu (żeby zrozumieć fabułę) gdzie latali jakimś statkiem kosmicznym,
Początkowo myślałem, że to Diujna ale to chyba nie to
Ktoś ma jakieś pomysły?
Szukam starego (Chyba brytyjskiego ) filmu gdzie niesprawiedliwie skazano na śmierć marynarza brytyjskiej floty wojennej. To była epoka żaglowców. Film kończył się atakiem francuskim na brytyjską flotę.