Jakiś czas temu, może 10 lat może więcej oglądałem film i nie pamiętam tytułu, było to coś mniej więcej jakby jeden człowiek wiedział że ktoś inny ma umrzeć i odwiedzał go i prosił żeby ta osoba uporządkowała sobie życie, pogodziła się z innymi, on im nie mówił że mają umrzeć chyba tylko prosił żeby wszystko w życiu...
więcej
Cześć.
Film z lat 80-90 zdaje się. Policjanci zabijają przestępców, których sąd i tak by wypuścił. Do policji przymuje się lub zotaje przeniesiony policjant, którego chcą wciągnąć do drużyny. Jak się okazuje policjanci ci są wilkołakami lub wampirami (to pierwsze raczej).
Dziękuję!
Kochani,
Bardzo poroszę o polecenie nowych, nietuzinkowych horrorów/ dramatów/thrillerów.
Moje ulubione , które polecam każdemu z czystym sumieniem to : "Czarownica, bajka z ludowej Anglii", "Joker", "Midsommar , w biały dzień, "Censor"i "Saint maud".
Wczoraj oglądałam sobie(znowu) 'Kolonię karną' i pomyślałam sobie,jak to dobrze mi się go oglądało,bo...grali tam wyłącznie mężczyźni...;-) znacie jeszcze jakieś filmy bez aktorek? Polećcie mi coś b.proszę;-)
Hej! Kilka lat temu (na pewno od czasu początku koronowirusa) oglądałam serię filmów dokumnetalnych o różnych aspektach życia w Trzeciej Rzeszy: transport, czas wolny, chyba przemysł i inne - wydaje mi się, że mogło być około sześciu odcinków. Wydaje mi się, że oglądałam to na jakiejś polskiej platformie...
Film w którym żona zaknuła swoje zniknięcie i cała wina miała przejść na męża że niby to on jest wszystkiemu winien. Ona tsk naprawdę uciekła do Kochanka na końcu upozorowala że to ten kochanek ją porwał i zgwałcił a ona go zabiła. Po czym wróciła do męża i udawała jakby nigdy nic się nie stało. Jak nazywa się ten...
Witam,
Czy znacie jakieś filmy (jakiekolwiek) które przedstawiają tematykę II wojny światowej i Nazistów w innym świetle czy w gatunku SF? No nie wiem... np że Hitler zaatakował USA. Chodzi mi coś w stylu Iron Sky, Vaterland - Tajemnica III Rzeszy...
Szukam czarno-białego filmu romantycznego. Dwoje ludzi poznaje się chyba jako dzieci i zakochuje w sobie (pamiętam, że aktorka była blondynką, a aktor brunetem). Tak mi się kojarzy, że ona była bogata, a on biedny. Całe życie do siebie tęsknią, w końcu on umiera w więzieniu? a ona telepatycznie dowiadując się o jego...
więcejProszę wypisac wasze propozycje filmów animowanych które są nakierowane w dużej mierze na rozbawienie widza. Filmy Disneya zazwyczaj mają momenty komediowe czy postacie które mają rozluźniać atmosferę podczas seansu np pies Persi z Pocahontas czy Muszu z Mulan. Te produkcje jednak mają inny cel niż humor. Przykładem...
więcej