oto chronologiczna lista filmów.
/przy niektórych umieściłem od siebie różne ciekawostki/
Do każdego filmu dodalem swoją subiektywną ocenę.
1. CARRIE - 1976r. reż. B. De Palma
wyst. S.Spacek, P.Laurie, J.Travolta, N.Allen
Doskonała ekranizacja, młoda dziewczyna odkrywa w sobie zdolność telekinezy.
/nominacja...
Kilka lat temu oglądnąłem dosłownie kilka minut westernu i nie wiem jaki może mieć tytuł, ale chciałbym oglądnąć go całego.
Pamiętam tylko jedną scenę. Rewolwerowiec odpoczywa pod drzewem, gdy nagle przychodzą do niego bankierzy/włodarze miasta (?) i pokazują mu jakiś dokument. Coś chcieli na nim wywrzeć. Wydaje mi...
Oto jej opis:
"Chłopak i dziewczyna, Film się zaczyna jak są dziećmi on miał wyjątkowego pecha, ona miała farta we wszystkim, to było jakieś uniwersum w którym liczyło się ile szczęścia ktoś ma. Oczywiście zakochują się w sobie itd. ktoś kojarzy?
Jak byli blisko siebie, to ten koleś miał mniej pecha, a ta dziewczyna...
Pomóżcie :-) oglądałem ten film dawno, ok. 10-15 lat temu. Kryminał/detektywistyczny. Pamiętam, że w jakimś hotelu zatrzymała się kobieta z dziewczynką, ale chyba nie była to jej córka. W nocy wychodziły na korytarz, kobieta zakrywała plecy dziewczynce SWOIM jakby szlafrokiem, tak że były obie nakryte oraz nie widać...
więcejWitam pposzukuje filmu ktory kiedys ogladalem po pracy nie pamietam kanalu jak i szczegółów zbyt dokladnie. Ogladalem go zmeczony... Akcja toczyla sie w czasie rzeczywistym glownie w pokoiku w okolo jakiegos chlopca malego rownoczesnie w jakims czasie czy swiecie rownoleglym byl ktos uwieziony pod koniec ten ktos...
Witam. Czy ktoś zna tytuł filmu w którym dziewczynka umiera, rodzice zrozpaczeni odnajdują człowieka który pomaga im i ona rodzi się na nowo ale po 3 dniach chyba muszą pozwolić jej odejsć na zawsze a matka nie dotrzymuje tej obietnicy i dziewczyna zaczyna zabijač ludzi. Tytuł chyba zawiera nazwe miasteczka w którym...
więcejSzukam filmu który opowiadał o facecie który kupił swojej rodzinie roboty by im pomagał. Na początku rodzina była niezadowolona, ale z czasem polubili robota bo wszystko za nich robił. Ojciec zauważył że robot przejął jego funkcję, rodzina bardziej szanowała tego robota niż ojca, dlatego ojciec postanawia zniszczyć...
Kiedyś oglądałem jedną scene z filmu która przedstawiała grupkę przyjaciół i jednemu(odcięto czy coś w tym stylu) głowę, po czym zaczęli ją kopać, mimo że ona jakby dalej żyła.