Witam poszukuje filmu który był dosyć dziwnym ale fajnym filmem. Wszystko rozgrywalo sie w jakimś świecie science fiction. Tam byly dwie siostry chinki japonki jedno z dwóch ale wiem ze pracowały jako striptizerki albo burleska, pożniej zabiły tego "alfonsa" i chciały uciec ale zabito jedna z sióstr i tamta musiała...
Kiedyś kiedyś, obejrzałam taki film, do którego chciałabym powrócić;
Z tego co pamiętam pojawiał się kilka razy na HBO albo HBO2. Film jest o młodym chłopaku, który, z tego co pamiętam, był uzdolniony muzycznie, napisał jakąś piosenkę, grał na pianinie. Miał też kolegę, który lubił piłkę nożną. I była taka dziewczyna,...
Na Demotywatorach był taki gif
http://demotywatory.pl/4715154/Gdy-w-drodze-do-szkoly-przegladasz-demotywatory-i -po-jednym-z
Czy ktoś może rozpoznaje z jakiego to jest filmu?
Podajcie tytuł filmu, który dziś oglądacie lub macie zamiar obejrzeć w najbliższym czasie.
Pozdrawiam
Jak w temacie, pierwszy film radziecki (rosyjski/ukraiński?) opowiadający o młodej dziewczynie, nastolatce, mieszkającej w mieście nad morzem (jeziorem?), której ojciec był kierowcą ciężarówki.
Film drugi, polski, wyprodukowany raczej po 2000, akcja toczyła się w PRL, raczej komedia, której motywem przewodnim było...
Film chyba nagrany we Francji. Dziennikarz miał za zadanie dotrzeć do grupy zarządzających terrorystów ( chyba islamistów). Udaje mu się to i uczestniczy w ich spotkaniach, a na końcu pomaga policji w ich złapaniu.
Szukam filmów z wątkiem miłosnym (niekoniecznie szczęśliwym), łączącym miłość kobiety do mężczyzny, który:
- ma oszpecone ciało [np. jak w Upiorze Opery]
- jest niewidomy lub jeździ na wózku inwalidzkim
- choruje - wątek szpitala
- ma depresję
- cokolwiek innego, tragicznego...
Zaznaczam, że nie chodzi mi o...
Poszukuję filmu dla koleżanki na mikołajki. Chodzi mi żeby był ckliwy i romantyczny do porzygu :D Sama takich nie oglądam i kompletnie nie orientuję się w takiej tematyce. Jak najwięcej tytułów poproszę ;)
Tak jak w temacie - poszukuję filmu, w którym główna bohaterka chce zostać komikiem, jej mąż chyba o tym nie wie albo jest sceptyczny. Nie oglądałam tego filmu poszukuję dla mamy ( oglądała bardzo dawno temu i nie pamięta tytułu)
Była w nim śmieszna scena jak główna bohaterka próbuje przygotować kolację na czas i...