Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Poszukuję filmów opierających się głównie na kłopotach w małżeństwie. Żadne komedie

Film na pewno starszy niż 10 lat, o piratach (chyba na Bałtyku/Morzu Północnym). Utkwiła mi w pamięci scena, kapitan tychże zostaje stracony przez ścięcie głowy, ale udaje mu się zrobić parę kroków wzdłuż załogi i uratować tych których minął.

Cześć.

Poszukuję filmu który oglądałem bardzo dawno temu. Opowiadał o sytuacji po jakiejś katastrofie po której ludzkość cofnęła się w rozwoju. Wiem, że w filmie było coś takiego, że kobiety zdominowały świat. Więcej za bardzo nie pamiętam :)

witam. poszukuje filmu nie moge znalesc tytulu. Fabuly tez nie pamietam dosc dobrze. Po wojnie poszukuja zaginionego diamentu. Na pewno na koniec filmu okazuje sie ze diament ukryty jest w glowie uposledzonego mezczyzny . Chyba niemca.

witam. szukam filmu który pamiętam szczątkowo . Mniej więcej para bardzo chce wyjechać z miasta i ma na to odłożone środki jednak przed samym wyjazdem ojciec dziewczyny się rozchoruje przeznaczone środki na wyjazd muszą wydać na jego leczenie żeby odłożyć kasę decydują się że dziewczyna pójdzie do pracy jako kelnerka...

więcej

Witam. Czy ktoś może orientuje się jaki utwór z soundtracku leci w 110 minucie filmu? Kiedy drużyna wyszła od Elfów i na tych zielonych górach maszeruje? :) dokładnie to 110 minuta i 33 sekunda :D szukałem na yt ale nie mogłem znaleźć. Z góry dziękuję za pomoc :)

Najlepiej horror lub kryminał. Wiem, że Bezsenność Nolana i wiadomo Mgła. Czy cos jeszcze godnego uwagi?

https://www.youtube.com/watch?v=nLV-2yv9h4w&t=2622s
Osoba, która go zamieściła na Yt. dała/dał tytuł: Cały Film Lektor PL DRAMAT THRILLER Wirus Apokalipsy. Wydaje mi się, że on ma zupełnie inny... Czy Ktoś mógłby napisać jaki?

Jak w temacie, szukam filmu, który oglądałem w dzieciństwie.

Pamiętam z niego niestety tylko kilka szczegółów, i nawet nie mam pewności, czy wszystkie są na pewno z tego filmu:
1. Wydaje mi się że film był produkcją NRD
2. Nie wiem czy to był główny wątek, ale u jednego gościa ukrywali się w garażu kosmici wyglądający...

więcej

Rok temu oglądałam film lub serial i za nic w świecie nie mogę przypomnieć sobie tytułu. Fabuły też do końca nie pamiętam. Jedno co zapadło mi w pamięć to to, że akcja była rozgrywana przed wybuchem drugiej wojny światowej. Była to historia o rodzinie, na pewno były tam dwie siostry. Głównej fabuły już nie pamiętam,...

więcej