Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ostatnio stwierdziłem że nie ma innej techniki filmowe, która nadawałaby takom głębie kolorom na przykład jak w filmach Przeminęło z wiatrem, Czarnoksiężnik z krainy OZ . Podajcie kilka filmów nakręconych w technicolorze. (Może to głupie, ale chętnie bym zobaczył współczesny film tak nakręcony).

Była dziewczyna i gdy była mała/młoda została chyba porwana i uwięziona w takim głębokim wykopanym dole w głebi lasu gdzie byly mordowane dziewczyny ale znalazła kość jakiejś zmarłej tam dziewczyny i uderzyła tego typa i uciekła po kilku latach porwał jej siostrę albo kolezanke i ona jej szukała
A policja jej nie...

Poszukuje filmu/romans,melodramat?/o chlopaku, ktory chyba ladnie rysowal a jakas dziewczyna mu dawala z czegos korepetycje? Hm.. wiecej nie wiem. Rok produkcji to chyba 2007-2012?? Cos Kolo tego. Na plakacie zdaje sie oboje sie mijaja na ulicy a on niesie jakis duzy obraz w jednej rece.

Cześć,

nie pamiętam tytułu filmu, wiem tylko że dobre kilka lat temu widziałam go w telewizji.

Pamiętam, że był o grupie nastolatków, którzy musieli przyjść w wolny dzień do szkoły, do biblioteki za karę. Była jakaś ślicznotka, buntownik, dziewczyna z artystyczną duszą i jakiś nauczyciel. Całość pamiętam jako...

więcej

Z tego co pamiętam...
Główny bohater czyta opowiadanie kryminalne/książkę. Bezpośrednio z rąk jej autora kiedy ten umiera główny bohater przypisuje sobie jego dzieło. Książka okazuje się hitem lecz zbrodnie opisane w niej naprawdę miały miejsce. Oskarżony o ich dokonanie zostaje właśnie nasz główny bohater.

Film nie jest stary. Nie pamiętam dokładnie roku, ale pamiętam, że był to film wojenny. Rozpoczynał się od tego, że siedział snajper w krzaku i przemawiał narrator że snajper ma być cierpliwy itd chodziła mu po twarzy mrówka czy jakiś owad i go gryzł a on pozostawał w bezruchu.

Dwa nie wiem czy to z tego samego...

Hej proszę o pomoc. Dawno temu oglądałam film za dużo z niego nie pamiętam ale bardzo chciałabym obejrzeć go jeszcze raz z tego co pamiętam to była sobie dziewczyna która chodziła do szkoły mieli jakieś zajęcia w bibliotece z nią przy stoliku siedział taki chłopak buntownik. Nauczyciel nie pozwalał im rozmawiać, ten...

więcej

Morderca zabija dziecko. Rodzice napadaja na transport więzienny i porywają morderce. Torturują go, morderca nie przyznaje się do win, ucieka i wiesza się z kartką że przeprasza za wszystko ale jest niewinny. Okazuje się że porwali innego więźnia.

!) Głównym tematem filmu jest wątek miłosny niepełnosprawnej dziewczyny, która zakochuje się również w niepełnosprawnym mężczyźnie.

Kobieta mieszka w domu rodzinnym z matką i ojcem. Ma 3 ok. 3 siostry. Kiedy namawia matkę na wyprowadzkę ta zgadza się po dłuższym czasie. Po zaaklimatyzowaniu się w nowym mieszkaniu...

więcej

Witam! Od dawna poszukuję filmu którego oglądałem w dzieciństwie. Niestety nie pamiętam z niego zbyt wiele :/ Pamiętam że były tam złe brzydkie trolle(wtedy się ich bałem :D) był minotaur który był dobry i później te trolle mu ucięły jeden róg, były też tam harpie które zadawały zagadki. I nie niestetety tu się kończy...

więcej