Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam

Ostatnio mnie wzięło na takie filmy. Prosiłbym o tytuły takich filmów, wartych uwagi.

Już widziałem:

Pamiętnik
Poradnik pozytywnego myślenia (może nie całkiem taki dramat, ale coś podobnego)
Słodki listopad
Miasto aniołów
Szkoła uczuć
Uwierz w ducha

Myślę nad:
PS Kocham Cię
Joey Black
Wciąż...

więcej

Poszukuję filmu, nie za dużo pamiętam. Chłopak trafił do więzienia, trafił do celi z gościem który chciał go zgwałcić ale ten się nie dał a ten co chciał go zgwałcić wziął sobie takiego grubaska, ten grubasek sam wziął koc i zasłonił piętrowo łóżko żeby inni współwięźniowie nie widzieli jak tamten go gwałci. Pamiętam...

więcej

Cześć.
Mam pewną wątpliwość co do kilku scen w ww. filmie.
Zaczyna się od momentu, kiedy Karol podkrada pomysł Eleganta i właściciela kantoru.
Kieślowski tą i kilkoma kolejnymi scenami, na które za chwilę zwrócę uwagę, chce ukazać Karola jako błyskotliwego i przedsiębiorczego. Można tutaj tłumaczyć się też faktem...

więcej

Cześć :)
Potrzebuję odpowiedzi na temat Titanica.
http://www.filmweb.pl/film/Titanic-1997-187/discussion/Nie+spodoba%C5%82y+mi+si% C4%99+tutaj+dwie+sceny.+Co+o+nich+my%C5%9Blicie,2837626

Film jest o grupce dzieci, którzy spotykają się na urodzinach jednego z nich i w sumie wiem jeszcze tylko ze jubilata gdzieś zakopali, WIem ze to mało informacji ale może ktoś ze specjalnymi zdolnościami dedukcyjnymi mi pomoże :)

Miałem na kasecie vhs, ostatnio ogladalem jakos w polowie lat 90. Amerykański film akcji. Z tego co pamiętam opowiadal o kobiecie oszukanej przez jakiegoś goscia, przez co trafiła do więzienia. Po wyjściu pragnac zemsty, zbiera drużynę zlozona z recydywistek. Decydujaca bitwa rozgrywa się w jakimś lesie. Z góry...

Szukam dwóch filmów. Jeden z nich zaczyna się tak, grupa młodych ludzi wsiada do rakiety kosmicznej(skonstruowanej przez siebie) lądują na jakiejś planecie. Jedyne co pamiętam z tego filmu to, walka na ringu z którego wychodzą kolce, na około ringu otchłań i trybuna na której siedzą kibicujący. Jesczcze jedna scena...

Film jest chyba produkcji indyjskiej. Ojciec rodziny zajmuje się naprawą zamków błyskawicznych. Głównym motywem tego filmu jest jego podróż w poszukiwaniu porwanego(chyba) syna. Z góry dziękuję za pomoc.

Film to komedia rodzinna, chyba francuski. Z tego co pamiętam, to jest motyw dwóch sąsiadujących przez ścianę domów, w którym dwóch ojców (dwie rodziny ) wychowuje dziecko / dzieci. A może to jeden dom, tylko muszą razem mieszkać... W każdym razie był bardzo fajny... ;-) Film oglądałem jakieś 5 lat temu... także nie...

więcej

Dawno temu oglądałam film, z tego co pamiętam bardzo piękny. Wszystko działo się na jakiejś imprezie, weselu, czy urodzinach- na wodą i bohaterowie skakali tam z klifu nocą. Nie pamiętam nic więcej, ale chciałam go odkopać z uwagi na klimat! Byłabym wdzięczna za pomoc! :)