Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej! Chciałabym znaleźć film, ale ostatni raz oglądałam go z babcią jakieś 10 lat temu i nie pamiętam wiele. Kojarzę tylko, że akcja działa się w Afryce (chyba) i głównymi bohaterkami były trzy młode czarnoskóe siostry, które musiały uciekać przez pustynię. Na końcu jedna z nich zginęła i odnalazła je babcia. W...

a w zasadzie 2 filmów:

Pierwszy: Naziści wciąż żyjący X- lat po 2 wojnie na pokładzie zatopionego okrętu, jedyna scena jaką pamiętam to jak zastrzelili nurka który badał wrak. Potem ojciec kazał mi wyjść z pokoju bo stwierdził że zbyt brutalne dla małego dziecka to sceny... Zapytałbym go i może by to pamiętał ale...

więcej

Cytat "To wszystko przez samotność, ona nas osłabia" lub podobny.

Mam do was wszystkich ogromną prośbę! Czy znacie może jakieś fajne, wolne, spokojne tzw. "depresyjne piosenki" (mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi)??? Jeżeli tak to prosze mi coś zaproponować, mogą być motywy z filmów!!! Z góry thx!!

Witam, poszukuje filmu, który oglądałem dość dawno, jak jeszcze byłem dzieckiem. Miej więcej główny bohater trafił do więzienia, gdzie spotkał starca, z którym razem kopali tunel do ucieczki. Pamiętam że ten starzec zginął w tym więzieniu, ponieważ został przygnieciony przez gruz. Protagonista po ucieczce odszukał...

Szukam filmu o chorej dziewczynce, która marzyła by zagrać w szkolnej sztuce i o czerwonej sukience. Gdy jej ojciec wrócił do ich rodzinnego miasta by kupić jej ukochaną sukienkę zginął w wypadku.
Nigdzie nie mogę tego znaleźć a już od dawna mnie to męczy. Proszę o pomoc

Mężczyzna trzyma w domu trupa dziewczyny która się do niego włamała. (Jada z nią kolacje, ta scena powtarzała się dość często.) Dziewczyn było chyba 2, ale jedna uciekła, druga spadła z drabiny i umarła. Gość prawie się nie odzywa, miał ciężkie dzieciństwo z matką, jest dorosły ale opiekuje się nim ciotka, która...

Witam drodzy kino maniacy. Szukam filmu w tematyce podrozy w czasie. A wiec facet zmienia zycia za kazdym razem, gdy zostaje zabity przez ludzi demonow i zawsz w nowym zyciu jest w kolo niego taka ladna blondynka, ktora o niczym nie ma pojecia.
Jest to amerykanski film i ma na pewno z 10lat. Z gory DZIEKI ;)

Witam, szukam filmu o którym mówił mi kumpel na nocce w robocie:P
Sam tytułu nie pamięta, a ja go nie widziałem.
Chodzi w nim o to, że jakiś facet ma wejść do pociągu i gdzieś nim pojechać. Nie pamiętam czy ginie czy coś, ale budzi się na nowo i stara się zrobić coś inaczej niż poprzednio. Np wysiąść stację...

Szukam festiwali filmowych(najlepiej na Śląsku ale mogą też być w całej Polsce) data: od tego weekendu do Lutego. Najbardziej interesują mnie festiwale z warsztatami odnośnie montowania, oświetlenia i ogólnie całej reżyserki. Z góry dziękuje za pomoc.