Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, czy są może jakieś palny na film/serial o Napoleonie? Bo w tym temacie to cieniutko

Kojarzy ktoś może tytuł filmu, pamiętam, że był tam nauczyciel który zajmował się taką trudniejszą młodzieżą coś a'la dziećmi z poprawczaka, zachęcał ich to rozwijania talentów , nie uważał ich za gorszych itp, jeśli się nie mylę była też z scena w której chcieli go napaść, ale jeden z napastników rozpoznał go właśnie...

więcej

Szukam tytułu filmu z tego gifa z góry dziękuję.
https://media.giphy.com/media/qxsRagCqb2n7i/giphy.gif

Cześć pomożecie mi znaleźć film ?
Nie pamiętam kto tam grał ale wiem że oglądałam go bardzo dawno temu może z jakieś 10 lat. Było w nim jednak kilka scen, które utkwiły w mojej pamięci:
1) Matka miała trzech synów z czego po wybuchu wojny dwójka z nich jedzie walczyć a jeden zostaje w domu.
2) Na tej wojnie w lesie...

więcej

Poszukuję smutnych filmów w samotnym, zamkniętym w czterech kątach klimacie.
Na myśl przychodzi mi obejrzany ostatnio Anomalisa.

Zna ktoś podobne filmy to wymienionego wyżej?

Wiem, że był to dramat, a głównym bohaterem był chory chłopak, bardzo inteligentny i mieszkający z matką narkomanką. Zakochał sie w jakiejś dziewczynie, która jeździła konno. On sam na koniec zmarł; jego matka znalazła go w łóżku.

Poproszę o tytuł filmów podobnych do wyżej wymienionego, życzę sobie żeby były na prawdę zabawne i ciekawe. Pozdrawiam

kiedyś już dawno oglądałam taki film w tv, produkcja z lat mniej więcej '90, ewentualnie
może troszkę późniejsza. pamiętam tyle, że jakaś kobieta miała męża diabła (lub to nie był
jej mąż tylko po prostu zły stwór) czy coś w ten deseń i była z nim w ciąży i on wydarł jej
jakoś to dziecko z brzucha, w sypialni....

więcej

Witam,
Podłączam się pod temat poszukiwań filmu:

Film polski, z lat 80-tych lub 90-tych (początek). Oglądałem jako nastolatek.

Główny wątek:
Akcja dzieje się w przedwojennej Polsce.
Do dworku przyjeżdża młody chłopak, jest jakby końcówka wakacji.
Na miejscu - jeśli dobrze kojarzę u kuzynostwa - poznaje młodą...

więcej