Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć. Na sam dobry początek może powiem, że jestem zupełnym laikiem w sprawie kina itd. Oto dlaczego teraz nadrabiam :D Chciałbym się Was spytać, czy są jakieś filmy dotyczące emigracji Europejczyków i ich życia w USA w pierwszej połowie XX wieku?

Wpisując "kontrowersyjne filmy" w google wyskakują mi albo orgie seksualne albo wypruwanie sobie flaków a nie o to mi chodzi. Chodzi mi o filmy, które mogą zmienić sposób myślenia, ukazują inaczej rzeczywistość w sposób którym się raczej nie dzielimy w społeczeństwie. Najprościej będzie jak wypiszę kilka przykładów...

Witam. Ostatnio przypomniałem sobie o filmie, w którym 3 osobowa rodzina - ojciec, córka i syn, wprowadzili się do nowego, dużego domu za miastem. Pamiętam że był w nim motyw znalezienia przez małego syna strzelby dubeltówki bodajże schowanej w fortepianie. Ogólnie to od kiedy się wprowadzili do domu zaczeły się...

Szukam filmu o hindusie poszukującym swojej matki. Został on adoptowany i tylko na podstawie przebłysków pamięci wyrusza w podróż w poszukiwaniu Matki.
Film, jeżeli dobrze pamiętam, wchodzi do kin pod koniec 2016r.
Za pomoc w poszukiwaniach z góry dziękuję :-

Czy ktoś pamięta może jak się nazywa film w którym jedna dziewczyna po tragicznym wypadku wraca do domu i tam rozwiązuje jakąś zagadkę, chyba na temat śmierci swojej matki która była ciężko chora. Później ktoś umiera i tej dziewczynie wydaje się że to ktoś inny a tak naprawdę to ona za wszystkim stoi. Pamiętam jeszcze...

więcej

użytkownik usunięty

Pamiętam bardzo niewiele :(. Chyba jakaś kobieta, która nie wierzy w świętego Mikołaja zakochuje się w facecie, który jest nim. On chyba podróżuje przez lustra. Prawdopodobnie jest tam wątek renifera, który się zagubił. Wiem, że to jest mało, ale bardzo mi na nim zależy. Proszę aby pisać wszelkie pomysły co to może...

Szukam filmu, który oglądałam w dzieciństwie.
Wywarł wtedy na mnie ogromne wrażenie i podąża za mną już chyba 10 lat. Niestety nie wiem jaki miał tytuł, reżysera, aktorów itp. Nie pamiętam też imion bohaterów, miejsc. Zupełnie, absototalnie nic a nic.
W głowie zostały mi dwie sceny i pewne przeświadczenie o zarysie...

więcej

Pewnie jakiś crap skoro nie widziałem go wcześniej ale mnie zaciekawił.

https://www.youtube.com/watch?v=z6_ZEnM2t3M&t=47s

Grupka przyjaciół znajomych byli w mieszkaniu jednego z nich nie pamiętam dlaczego, ale coś w tv usłyszeli ze należy pozamykać się w domach, bo po wyjściu się zarażą czy coś w tym stylu, i że nie mogą nikogo wpuścić oni wpuścili, ta osoba była już zarażona i kogoś chyba ugryzła, więc postanowili uciekać, jeden z nich...

więcej

Cześć szukam tytułu serialu. Generalnie kojarzę ten serial chyba tylko z jednego odcinka - jest rodzina która żyje na pokaz, udaje nie wiadomo jak zamozna, a tak naprawdę żyje w bloku z wielkiej płyty, a ojciec pracuje w zoo w wybiegu dla zwierząt.
Coś mi się kojarzy że serial dzieje się w Berlinie. Serial może mieć...

więcej