1. Film chyba polski. Gra w nim starsze małżeństwo. Oglądałem go jakieś 10 lat temu i pamiętam tylko końcówkę - jeden z małżonków umiera podczas snu i nie schodzi rano na śniadanie gdzie w kuchni stygnie jajko na twardo (mężczyzna umarł, był wołany przez żonę żeby zszedł zjeść - CHYBA). Potem była scena jak pies tego...
więcej
Jak w tytule - szukam filmów o miłości (ale mogą być też o czymś innym), których akcja rozgrywa się w europejskich ciepłych krajach.
Mile widziane elementy:
- ładni ludzie,
- ładne widoki,
- letni klimat.
Generalnie chodzi mi trochę o taką filmową pocztówkę.
pamietam tylko,ze Gargamel ukradl cos cyganom i taka cyganka wraz z dwoma cyganami szukali gdzie mieszka,znalezli,bo pasibrzuch powiedzial im droge
witam, to były lata ...koniec 70 początki 80, film leciał po dzienniku, tytuł jak u góry, niestety sadze ze to jakieś dowolne tłumaczenie, bo nie mogę nic znaleźć na temat takiego filmu, zapadł mi bardzo w pamieć, mało z filmu pamiętam , ale przekaz zapamiętam na zawsze......bardzo proszę o pomoc.
Szukam filmu sprzed nastu lat jak sie nie myle był emitowany na rtl 7. Z lat 80 moze troszke młodszy. Akcja działa sie na przełomie lat 60/70 (tak mi sie przynajmniej zdaje) młody chłopak ma chyba romans ze starszą kobieta. Kojarze też ze chyba wachał się między dziewczyna w swoim wieku a tą dojrzałą kobieta....
Było to o jakimś słoniu co jako dzieciak się zgubił i trafił do miasta. Potem była taka piosenka gdzie pokazywano jak dorastał. Wie ktoś jaka to bajka?
Było to o jakimś słoniu co jako dzieciak się zgubił i trafił do miasta. Potem była taka piosenka gdzie pokazywano jak dorastał. Wie ktoś jaka to bajka?
witam,
szukam filmu który opowiada o historii młodej dziewczyny, która zakochała się w facecie, a on to wykorzystywał. na początku kazał jej żeby zrobiła loda, później jak się zobaczyli się z nią przespał. później zaprowadził ją do jakiejś piwnicy i przyprowadził kolegów. Na końcu dziewczyna dowiedziała się że jej...