Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kochani forumowicze,

jestem obecnie w stanie negocjacji z Mamą
dotyczących wymiany nagrywarki z dekoderem na nową ;)
Jednak jest "ALE" brzmiące "co z moimi filmami?" ;)
Szukam dość starych filmów na DVD, nie wiem, skąd mogłabym je zamówić.
Chodzi mi o:
Ja cię kocham z ty śpisz (1994)
Cud na...

Tą bajkę oglądałem bardzo dawno z 7 lat , i nie mogę sobie przypomnieć jej tytułu . Bajka opowiadała o Świętach Bożego Narodzenia . Był tam taki chłopiec który miał tatę pilota , i ten jego tata musiał wylecieć na święta i został sam. Potem był w centrum handlowym na noc i tam zabawki dostały życia xD . Reszty nie...

Film zawiera motyw przenoszenia się w czasie i zabijaniu. Bardzo dawno temu go oglądałem, ale pamiętam, że była w nim scena pod koniec filmu, w której mowa, że wszystko zatacza koło, chodziło chyba o podejmowane przez bohaterów decyzje.Pamiętam również, że była scena z przenoszeniem się w czasie na polu , bohater chyba...

więcej

https://youtu.be/gWOS1Glx2yY

Witajcie,

Czy nie wydaje się Wam, że coś jest nie tak z rodzimym "rynkiem" napisów? Jakby zwolnił znacznie tempo.
Dla przykładu parę pozycji:
- nie ma jeszcze napisów do "Cafe Society"
- do "Bang Gang" nie było i nie ma tak długo... że zdążyła już wyjść wersja z lektorem (!)
- nie ma napisów do "Sausage Party"

Film opowiadał o mężczyźnie pracującym w jakieś firmie. Okazało się , że jeden z pracowników wy ogóle z tej firmy nie wychodził (po prostu tam mieszkał). Gdy dowiedziało się o tym kierownictwo nakazało go wyrzucić na zewnątrz on zapierał się nogami i rękami ale go i tak wywalili i okazało się że gdy tylko wyszedł na...

więcej

Witam.
Kilka lat temu trafiłem na film science fiction, gdzie odbywała się jakaś załogowa wyprawa gdzie na końcu główny bohater spotyka się z pozaziemską cywilizacją (przedstawioną w bardzo ciekawy sposób, białe tło, abstrakcyjna postać "kosmity"), pamiętam urywki scen jak leci w pojedynkę w coś przypominającego...

Cześć
Szukam thrillerów, kryminałów i filmów opierających się na tajemnicy, których akcja toczy się na jednym z poniższych obszarów (musi się często pojawiać na ekranie):
- pustynia, tak żeby poczuć piasek w zębach
- bagna, mokradła
- wszelkie formacje trawiaste (stepy, połoniny) - duże obszary bez drzew
- ruiny...

więcej

Film ten dość dawno emitowało TVP , w specyficzny sposób opowiadał o ośrodku dla trudnej młodzieży, gdzie osadzono całą zbieraninę dziwaków: parę nastolatków, uprawiających seks od 10 roku życia, młodocianego ekshibicjonistę, który po twierdzącej odopowiedzi na pytanie " Nazywam się..., czy chcecie zobaczyć coś...

Kobieta rozbija się samochodem. Myślą że zrobiła to specjalnie. Dostaje jakieś leki antydepresyjne po których się dziwie zachowuje. Jak wiecie to podajcie tytuł.