Witam, pomagam w znalezieniu filmu, gdzie była grupa ludzi i jakieś płótno (chyba płótno) i wypisani na nim ludzie których oni mają zabić, potem podobno doszedł do nich jakiś nowy chłopak którego oni szkolili, a na końcu siebie nawzajem mieli zabić. Ktoś coś?
Szukam pomocy w przypomnieniu tytułu filmu. Jest to film fantastyczny. Przygody jakiejś dziewczyny, chyba z domu dziecka. Przenosi się w czasie w różne miejsca. walczy min. na miecze z jakimś olbrzymim japońskim samurajem. Akcja dzieje się również w pociągu oraz w samolocie. Help bo zwariuję!
Czy wie ktoś jaki tytuł nosi horror w którym była scena gdzie zamaskowany mężczyzna próbuje ściągnąć z dachu innego mężczyzne na co ten krzyczał ,,Jezu ,, natomiast zamaskowany facet powiedział ,, Jezus ci nie pomoże,, . Niestety tylko tyle pamiętam.
zwracam się z prośba w odnalezieniu filmu, który widziałam na przełomie lat dziewięćdziesiątych/ dwa tysiące w polskiej telewizji. niestety nie pamiętam tytułu, reżysera, nazwisk aktorów grających główne role. Z filmem związane są miłe wspomnienia. Przejrzałam bardzo wiele stron, ale nie natrafiłam na trop tego filmu....
więcejWidziałem go jakiś czas temu, więc mogę się nieco pomylić co do zdarzeń. Zarys filmu wygląda tak, że jest dziewczyna (o zdolnościach paranormalnych ?) buntuje się, nie chce nawet jeść. rodzice zgłaszają się do jakiejś agencji z ludźmi o paranormalnych zdolnościach aby jej pomóc. Nie jestem przekonany, ale był tam...
O tematyce patologii? O kibolach, o dresach i ich subkulturze, życiu na blokowiskach, ludziach ulicy, o imprezowiczach, patologii, nastolatkach, nieletnich mamach, narkomanii? Prostytucji nieletnich, problemach rodzinnych, pustych nastolatkach, przemocy w szkole?
I żeby działy się najlepiej w Polsce, ale może też...
Szukam filmu ale nie dokumentalnego o wielkim oszustwie na temat zaginionego plemienia Tasaday ale podobnego tematycznie do tego.
Jest w nim odkrywca który pobiera pieniądze na swoje odkrycie ale kiedy każą mu przedstawić dowody zaczyna nagrywać swoją rodzinę na tyłach swojego domu oraz ich rytuały.
Czy ktoś...
Dziewczyna wraz z mamą i bratem przeprowadza się do mieszkania wujostwa po śmierci ojca. Dziewczyna poznaje w gorach chłopaka z plemienia Indian. Dziewczyna pracuje jako wolontariuszka w szpital tam poznaje dziadka tego chłopaka. Dziadek jest nieświadomy tego ze wnuk wcale nie pojechał na studia prawnicze (chyba)....