Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu o ile pamiętam bohaterowie też mieli jakieś tam zdolności jak w Kung Fu Szał ale mogę się mylić, zdaje się było 2 czy 3 bohaterów, większośc akcji toczyła się na jakimś miasteczku typu ala złomowate baraki, typowy plebs, nędza, pustynia, z tego co pamiętam główny motyw był na temat skarbu-mapy czy złoża...

więcej

Witam siedzę sobie przy komputerze i nagle naszła mnie ochotą obejrzeć jakiś film którego akcja toczy się w dżungli :P Coś w stylu anakonda połączona z Indiana Johns XD Polecacie coś ?

Film opowiada o tym jak ojciec płodzi córkę. Następnie je zostawia. Potem jest wojna, a on odnajduje córkę nie wiedząc że to ona. Pamiętam również scenę gdzie przychodzi jakiś większy mróz na dom matki i córki, a wtedy trzeba się chować.

Nie wiem czy jest to film, ale tak mi się wydaje, ponieważ śniło mi się to...

szukam filmu typu jopońskiego, być może chińskiego chodziło o to że dziewczyna miała dar do kung-fu;wypiekała bułeczki, ich smak zależał od jej nastroju; dziewczyna była wstydliwa z powodu problemów skórnych jednak później uległo to zmianie...

Szukam filmu dla znajomego. Chyba był skandynawski z lat 80. albo 90. Chłopiec znajduje w lesie magiczne drzewo. Wchodzi do środka drzewa i trafia do świata Wikingów. Zaprzyjaźnia się z nimi, zaczyna wieść sekretne życie, zakradać się do drzewa. Tymczasem ktoś chce ściąć drzewo, ale chłopiec chce je uratować. Jedynym...

więcej

Czy mógłby mi ktoś polecić film w stylu "Dziewczyna z perłą", "Kobieta w ukryciu", 'Lolita" lub "Wyznania gejszy" ? Konkretnie chodzi mi o wątek miłosny, który został w podobny sposób ukazany w wyżej wymienionych filmach :)

Tak, jak w temacie, poszukuję filmu dziejącego się gdzieś w podanych czasach. Film oglądałem dawno temu w tvp 1 i niestety nie pamiętam za wiele szczegółów. Grupa ludzi podążała tropem jednego człowieka lub ten człowiek z jakiś powodów uciekał przed nimi. Pamiętam też charakterystyczną postać w grupie antagonistów...

Pytanie jak w tytule chce obejrzeć http://www.filmweb.pl/film/Nagle+na+zawsze-2008-485428 oraz https://www.youtube.com/watch?v=-Me6rkZyvPw ale w internecie nigdzie ich nie ma, jeśli ktoś ma jakieś info gdzie można je obejrzeć, nie licząc kina, proszę dać znać tutaj lub na pw, z góry dzięki

Czy może ktoś kojarzy film o dwójce naukowców (?), którzy wyhodowali taką jakby humanoidalną istotę, którą na początku wychowywali jak dziecko, a z czasem zaczęła ona zabijać ludzi. Film jest stosunkowo nowy, jednak pamiętam dosłownie urywki.

WItam. Nie pamiętam tytułu filmu. Jest to komedia o codziennym życiu ludzi, ale przedstawiona jak film przyrodniczy, z lektorem. Czy ktoś coś kojarzy? Pozdro