Cześć :) Film ten oglądałam gdy byłam mała, więc nie pamiętam zbyt wiele (nie wszystkie "fakty" muszą się zgadzać). Podejrzewam typowy melodramat, Stany, Nowa Zelandia albo coś w tym stylu (może Australia?), prawdopodobnie kostiumowy. Nie mam pojęcia w jakiem wieku działa się akcja XVIII/XIX albo wczesne lata XX....
Nitroglicerynę, film mógł być jeszcze czarno biały, w każdym razie na takim telewizorze go oglądałem, wg mnie tak mniej więcej lata 60-70, dwóch bohaterów jeden starszy raczej łysawy weteran, drugi młody w gorącej wodzie kąpany taki typ pokroju młodego Paula Newmana albo Steva McQeena, jechali starą ciężarówką było to...
więcej
Witajcie,
Film byl puszczany w weekend na TVP1 lub TVP2
Cykl cotygodniowy, zdaje sie ze niewiele odcinkow - moze 7?
Podroznik, badacz mial wymarzona lodke, ktora w koncowym odcinku zostaje spalona przez wandali
Bede zobowiazany za pomoc.
Z lat 90. Facet walczy z przestępcami. Z tego co pamiętam to miał metalowe skrzydła??? Trochę pokroju "Dark Angel" z Jessicą Albą
Hej,
Szukam tytułu filmu, o tym, że dziewczyna zaszyła sobie usta, w szkole dostała na plastyce do narysowania drzewo i przedstawiała je w różnych formach. Kojarzy ktoś te momenty z jakiegoś filmu?
Witam, poszukuje filmu z gatunku (dramat, thriller - nie pamiętam jaki był dokładnie gatunek) Pamiętam że ten film pokazywał losy glównego bohatera od dziecka.
W filmie najbardziej zapadła mi w pamięci postać strasznie zdemoralizowanego chłopaka który spalił psa (lub jakieś inne zwierzę) żywcem. Ten film kiedyś leciał...
Nie znalazłem na forum "Seriale", więc przenoszę tutaj.
Szukam serialu przyrodniczego, który oglądałem w latach 90-tych. Zagraniczny, głównie o zwierzętach, nie o roślinach czy krajobrazie. Był dość specyficzny - duża część zdjęć kręcona była w studio, zwierzęta były ukazywane na białym tle i białej podłodze, jak...
Pamiętam, że była taka kobieta chora na schizofrenię, brała leki i opiekowal się nią psychiatra, podarował jej też zegarek, ona słyszała głosy itp a koniec był taki, że okazało się, że to ten lekarz w tym zegarku zainstalowal taki dyktafon i te glosy sie stamtad wydobywaly i ona dowiedziała się tej prawdy i okazało się...
więcejto film najprawdopodobniej z 2015 roku i tematyka jest związana z labiryntem, są w tym filmie windy, jakieś ruchome pudełka, może ktoś coś kojarzy?
Witam. Szukam filmu o księdzu który chciał zrezygnować z święceń, jednak jego mistrz wysłał go do Rzymu, by odprawiał egzorcyzmy z jakimś kozakiem od egzorcyzmów. To miało go przekonać by pozostał. Film generalnie był tak kręcony, byś do samego końca sam decydował, czy chcesz wierzyć w demona, czy problemy psychiczne...
więcej