Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć :) Film ten oglądałam gdy byłam mała, więc nie pamiętam zbyt wiele (nie wszystkie "fakty" muszą się zgadzać). Podejrzewam typowy melodramat, Stany, Nowa Zelandia albo coś w tym stylu (może Australia?), prawdopodobnie kostiumowy. Nie mam pojęcia w jakiem wieku działa się akcja XVIII/XIX albo wczesne lata XX....

Nitroglicerynę, film mógł być jeszcze czarno biały, w każdym razie na takim telewizorze go oglądałem, wg mnie tak mniej więcej lata 60-70, dwóch bohaterów jeden starszy raczej łysawy weteran, drugi młody w gorącej wodzie kąpany taki typ pokroju młodego Paula Newmana albo Steva McQeena, jechali starą ciężarówką było to...

więcej

Witajcie,

Film byl puszczany w weekend na TVP1 lub TVP2
Cykl cotygodniowy, zdaje sie ze niewiele odcinkow - moze 7?

Podroznik, badacz mial wymarzona lodke, ktora w koncowym odcinku zostaje spalona przez wandali

Bede zobowiazany za pomoc.

Z lat 90. Facet walczy z przestępcami. Z tego co pamiętam to miał metalowe skrzydła??? Trochę pokroju "Dark Angel" z Jessicą Albą

użytkownik usunięty

Hej,

Szukam tytułu filmu, o tym, że dziewczyna zaszyła sobie usta, w szkole dostała na plastyce do narysowania drzewo i przedstawiała je w różnych formach. Kojarzy ktoś te momenty z jakiegoś filmu?

Witam, poszukuje filmu z gatunku (dramat, thriller - nie pamiętam jaki był dokładnie gatunek) Pamiętam że ten film pokazywał losy glównego bohatera od dziecka.
W filmie najbardziej zapadła mi w pamięci postać strasznie zdemoralizowanego chłopaka który spalił psa (lub jakieś inne zwierzę) żywcem. Ten film kiedyś leciał...

więcej

Nie znalazłem na forum "Seriale", więc przenoszę tutaj.

Szukam serialu przyrodniczego, który oglądałem w latach 90-tych. Zagraniczny, głównie o zwierzętach, nie o roślinach czy krajobrazie. Był dość specyficzny - duża część zdjęć kręcona była w studio, zwierzęta były ukazywane na białym tle i białej podłodze, jak...

więcej

Pamiętam, że była taka kobieta chora na schizofrenię, brała leki i opiekowal się nią psychiatra, podarował jej też zegarek, ona słyszała głosy itp a koniec był taki, że okazało się, że to ten lekarz w tym zegarku zainstalowal taki dyktafon i te glosy sie stamtad wydobywaly i ona dowiedziała się tej prawdy i okazało się...

więcej

to film najprawdopodobniej z 2015 roku i tematyka jest związana z labiryntem, są w tym filmie windy, jakieś ruchome pudełka, może ktoś coś kojarzy?

Witam. Szukam filmu o księdzu który chciał zrezygnować z święceń, jednak jego mistrz wysłał go do Rzymu, by odprawiał egzorcyzmy z jakimś kozakiem od egzorcyzmów. To miało go przekonać by pozostał. Film generalnie był tak kręcony, byś do samego końca sam decydował, czy chcesz wierzyć w demona, czy problemy psychiczne...

więcej