Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jedyne co pamiętam z tego filmu to to że opowiadał on o robakach i główny bohater(robak może świerszcz) poszedł zasięgnąć rady od starego tukana. W tym filmie było dużo piosenek

Witam!
Szukam filmu, w którym australijskie małżeństwo zabiera z ogarniętego wojną Wietnamu/Kambodży czworo tamtejszych dzieci łodzią do Australii. Mężczyzna powiadamia o tym fakcie przez radio macierzysty port w Australii licząc, że po przybyciu na miejsce miejscowi przegonią te dzieci, ale oni witają je z otwartymi...

więcej

Prawdopodobnie akcja ma miejsce w SZwecji konca XIX i poczatki XX wieku...prowincja....bogaty wlasciciel sklepu, handlowiec( moze wlasciciel ziemski nie pamiętam) w danej miejscowosci zmusza do seksu kobiety które sa u niego zadłużone/kredyt .W procederze uczestniczy równiez jego syn

film jest nawiązaniem do sytuacji politycznej / gospodarczej w kraju - to oczywiste.
To, że ten polityk którego powiesili w biurze / mieszkaniu to nawiazanie do Lepera - to wiadome. Natomiast mam pytanie: generał który ostatecznie strzela sobie w głowę (sam lub z pomocą jego kochanki - bo to nie było dokońca...

Hejka,
Szukam filmu z akcji pamietam, główny bohater był przez sporą częśc filmu przywiązany do krzesła i chcieli z niego jakaś informacje wydobyc, osoby które chcialy informacje wydobyc zmienialy sie, kljen ktore przychodzily eleminowaly te poprzednie i jak byla kobieta to sie do niego dobierala, od kliku dni mnie...

więcej

Witam,
jak w tytule szukam filmu o polskich punkach, który oglądałem gdzieś w okolicach 1995r. Pamiętam, że to był jakby dokument. Jeden z bohaterów na pewno był szewcem i robił glany- jest taka scena jak młoda dziewczyna przychodzi z mamą do jego warsztatu.
Jest też nagrany krótki występ garażowego zespołu, punki...

więcej

Czy kojarzy ktoś film, w którym główna bohaterka z tego co pamiętam zapada w śpiączkę po wypadku samochodowym i budzi się w opuszczonym szpitalu, gdzie spotyka wiele strasznych istot, które próbują ją zabić, następnie spotyka chłopaka w jej wieku i razem szukają wyjścia z tego świata. W pewnym momencie dziewczyna...

Film na oko ma z 30 lat lub więcej.
Pamiętam tylko kawałek.
Dzieciaki w domu postanowiły w ramach zabawy przywiązać matkę do krzesła ale coś im się ubzdurało i już nie chcieli jej uwolnić. Została ich niewolnikiem, bo nie mogła się oswobodzić. Po jakimś czasie matka prosi o wodę i starszy brat wysyła młodszego do...

Witajcie! Mam w pamięci jeden film, na który trafiłem bardzo dawno temu w telewizji. Było to jeszcze w latach 90 prawdopodobnie. Niestety niewiele pamiętam. Był to azjatycki (ale na pewno nie indyjski, bardziej Japonia, Chiny itp.) dramat obyczajowy, w którym bohaterowie (kobieta i jakiś mężczyzna z aparatem...

Triller, para na wakacjach(?), blondynka i chyba brunet. Bezludzie, jezioro, ona idzie popływać. Dookoła po lesie włóczą się jakieś dzieciaki. Jak chcą jechać chyba wychodzi jakiś problem z samochodem. Jest jeszcze wątek takiego psychopatycznego chłopca, blondyn, charakterystyczna uroda, okrągła głowa. Jest z jakąś...