Akcja dzieje się w m.in.kościele. Jakiś koleś miał do dyspozycji 3 srebrne kule, które potrafiły latać i zabijały ofiary takimi szpikulcami.
Cześć, nie wierzę, że nikt nie oglądał tego filmu...od kilku lat wypytuję różnych kinomanów i nic...a było tak:
- Główny bohater zabiera autostopowicza w drodze do Reno lub Vegas.
- Autostopowicz ma broń w walizce, kierowca w strachu porzuca pasażera na stacji benzynowej i wyrzuca jego walizkę przez okno.
- Jest...
Witam, ok.20 lat temu, oglądałem stary film SF.
Wydaje mi się że z lat 60-70.
Akcja dzieje się na ziemi w jaskiniach gdzie żyje garstka ludzi, ukrywają się przed mutantami.
Budują statek kosmiczny który rozpada się przy starcie i wtedy mutanci ich atakują.
Główni bohaterowie dokonują podróży w przyszłość bądź w...
Chodzi mi o film, w ktorym ojciec prosi syna o przyjecie odpowiedzialnosci karnej za oszustwa gieldowe. Nie jest najnowszy, ale na pewno nie az tak stary.
Witam. Uwaga spoiler. Jak w tytule szukam filmu lub serialu, w którym była podobna scena bardzo podobna do tej z serialu "Alice in Borderland". Mianowicie chodzi mi o to jak Aguni zabił Kapelusznika, bo myślał, że Kapelusznik chce go zabić, a w jego pistolecie nie było amunicji i potem miał wyrzuty sumienia z tego...
Szukam tytułu filmu. Oglądałam go jakieś 16 lat temu. Japońskie (?) Dziewczynki zwerbowane do szkoły walki, wykonywały zadania, eliminując się kolejno. W końcu jednym z zadań było to, żeby pokonać (zabić) przyjaciółkę. Na sam końcu wyłonione 3-4 już kobiety, zostały upite i zgwałcone.
Hej,może ktoś polecić jakieś filmy lub seriale dla nastolatki najlepiej jakieś melodramaty i dramaty
Szukam książki utrzymanej w klimacie filmu pt. "Symetria" w reżyserii Konrada Niewolskiego, która być może powstała w latach 80tych w czasie gdy istniało takie pojęcie jak "więzień polityczny".
W książce opisane były zasady grypsery oraz podział na trzy kasty, opisane były zwyczaje tego że nie wolno np. pukać przy...
Witam. Czy polecilibyście jak najwięcej filmów, w których ktoś przyjmuje do swojego domu jakiegoś nieznajomego, nowo poznanego mężczyznę / chłopaka (lub parę), a potem okazuje się, że przybysz nie ma dobrych zamiarów lub skrywa jakiś sekret...
Gatunek: thriller, horror, mystery
Przykłady: "Gość" (2014), "Drastic...