Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam,szukam mało znanych slasherów z lat 80 i 90

Hej, czy kojarzycie sprawę zamordowania kobiety w pracowni ceramicznej? Na miejscu znaleziono inhalator. Okazało się chyba na końcu, że wszystkie zamordowane kobiety, chodziły razem do szkoły i prześladowały chłopca, który okazał się mordercą. Ostatnie sceny rozgrywają się na wyspie a kobieta przetrzymywana jest w...

Witam jaki film polecisz który mnie wciągnie od początku do końca a na koniec powiem wow i bede o nim myślał przez kolejne 3 dni.W swoim życiu bardzo dużo filmów oglądałem i już nie mam poomysłu co teraz oglądać.Lubie thrillery,komedie inteligentne,dramaty historyczne dobrą sensacje,kryminał - Poleć coś :) Lata mogą...

więcej

... jakich filmów wam najbardziej brakuje? Mi brakuje następujących kontynuacji:
a) Obcy: Przymierze 2(powinno się złączyć i zagadzać z 8 pasażerem Nostromo) i Obcy 5(zawsze marzyłem, by Obcy wylądowali na Ziemi)
b) Transformers 6(kontynuacja filmu Transformers: Ostatni Rycerz)
c) Terminator 5(kontynuacja filmu...

Grupa ludzi leci z misją rozpoznawczą na planetę gdzie znajduje się jakby kopalnia i której mieszkańcy przestali odpowiadać, prawie wszystkich wymordowały maszyny. Ratuje się dziecko i kobieta z misji. Dziecko okazuje się maszyną.
Wiem, że opis podobny trochę do Obcego 2, być może coś przekręciłem.
Czy kojarzy ktoś...

więcej

W jakim filmie jest motyw autobusu/autokaru który wpada do rzeki? Wydaje mi się, że wypadek miał miejsce w jakimś kraju Ameryki Południowej.

Witam,
szukam filmów, które prowadzą do głębokich przemyśleń oraz jak to się potocznie mówi "miażdzą zwoje w mózgu", coś w stylu: The Fountain, The Da Vinci Code, Angels&Demons czy Cube.
Z góry dzięki za pomoc :)

Może być z lat koniec 70 połowa 80. Jest zakład karny, jakiś poprawczak dla dziewcząt, pamiętam tylko, że wśród dziewczyn jest jedna prowodyrka i najgorsza z nich, w której to zakochuje się funkcjonariusz milicji, lub jakiś kurator, przynosi jej pod okno jedzenie i papierosy, tyle pamiętam z filmu.

Poszukuje pewnego filmu

Szukam filmów z wątkiem studniówki która jest zorganizowana po latach.