Witajcie,
nie jestem w stanie sobie przypomnieć .... proszę o pomoc.
nie wiele pamiętam, lecz jedna scena utknęła mi w pamięci.
Mężczyzna (prawdopodobnie czarnoskóry) znajduje się z kobietą (prawdopodobnie prostytutka) w pomieszczeniu. On siedzi na krześle i zaczyna się do niej "zbliżać". Następuje pewna...
Idąc za ciosem chciałbym spróbować z waszą pomocą odszukać jeszcze jeden film.
Pamiętam oglądałem go gdzieś w roku 90,91, tak więc na pewno nie jest nowszy. Film opowiadał o takich stworzonkach, które potrafiły bardzo szybko się przemieszczać. Pomagały ludziom lub ludzie pomagali im. Te stworzonka były obrosniete...
Jest trudno, bo widziałem kiedyś dawno tylko końcówkę, za to bardzo mocną. Okolica kojarzy się z Meksykiem/ Włochy/ Hiszpania (???). Jest w każdym razie gorąco i słonecznie. Cała wioska/ miasteczko/ rodzina/ klan (100, może i z 200 osób) ucieka przez jakieś wąwozy i w momencie, w którym są odsłonięci jacyś inni ludzie...
więcejWitam mam problem z filmem a dopiero teraz natrafiłem na forum. Oglądałem go dawno i film z lat 80tych lub początek lat 90tych. Rodzice mieli na vhs. Film opowiadał chyba o policjancie ,który został chyba niesłusznie za coś skazany i zamknięty w ciezkim więzieniu (na pewno uwięziony). Więźniowie którzy mieli kary...
ogladałam :
nadzieja umiera ostatnia ( Am Ende die Hoffnung ) - mój ulubiony <3 <3 <3
suite francaise - swietny <3 <3
bursztynowy amulet - super <3
czarna ksiega - ciekawy <3
światło w mroku - super<3
kapitan corelli - nawet nawet
Drezno - spoko
wojna uczuć - podobał mi sie
kobiete w berlinie -...
szukam książki która moja mama czytała jako nasolatka około 30lat temu Głowna bohaterka chyba miala na imie Annie No i jej mąż na wojtnie stracił wzrok I ją zostawił potem ona udawala jego pielegniarke czy cos po tym jak znalazla go gdzies w szpitalu chyba zamiaszkala z nim i porozwiaszala sznurki po domu by pomoc...
więcej
Podobały mi się:
http://www.filmweb.pl/film/Pot%C4%99ga+strachu-2006-142672
http://www.filmweb.pl/film/S%C4%85dna+noc-1993-6634
Znacie coś w takiej konwencji?
Szukam aktora/postaci, która jest asertywna.
Kogoś kogo nie uda się przekonać do zmiany własnego zdania.
Szukam takiej postaci, która własną grą pokazuje, że postępuje według własnych zasad i idzie własną drogą.
Jaki bohater najlepiej pokazuje własną postawą suwerenność w działaniu i nie uleganie...