Szukam filmów których głównym motywem jest życie po traumie i radzeniu sobie z otoczeniem, rzeczywistością oraz lękami.
Szukam filmu, w którym w jednej ze scen kilku gości ma burze mózgów na temat obliczenia ile zajęłoby "zrobienie dobrze" wszystkim ludziom znajdującym się na stadionie przez jednego gościa. Scena miała miejsce w jakimś pokoju i bohaterowie rozpisywali wszystko na tablicy. Widziałem tę scenę kiedyś na jednym z portali i...
więcejTytuł filmu wyleciał mi z głowy zupełnie, niech no ktoś poratuje, proszę. Thriller, podobno dość dobry, mroczny, klimatyczny,... fabuła niby jakich wiele "morderstwa-detektyw" ale film miał na pewno dość wysoką średnią więc chciałabym sobie mimo wszystko obejrzeć ten film. Rok produkcji szacuję na około 2000. Tytuł...
Bajka o niebieskim psie który chciał stać się człowiekiem. Pamiętam że ta bajka leciała na Disney Chanel.
kolega mi opowiadał film gdzie gość miał jakieś super moce i strażnik powiedział do niego Freeze (nie wiem jak poprawnie sie piszę po angielsku) w sensie stój a on odczytał to jako zamrozić i go zamroził. W filmie tym skazaniec spełnia marzenia ale opacznie
szukam filmu z głosem z tego filmu https://www.youtube.com/watch?v=QxHDBhnAUJE i jeszcze inne o prawnikach
Witam. Poszukuje filmu komedii w której jest scenka,że grupka znajomych wchodzi na posesję starszego małżeństwa i to małżeństwo zaprasza ich do domu na obiad i po chwili po kryjomu ze schodów schodzi ich młoda ładna niewyżyta córka i wchodzi pod stół i robi kolesiowi loda, a po chwili dziewczynie minetkę,a ojciec tej...
więcej
Film jak sądzę z lat '80. Jakieś 25 lat temu oglądałem go na VHS z wymienialni kaset. Tytułu nie jestem pewien, ale taki mi został w pamięci.
Fabuła: Grupa punków, po okradzeniu sklepu ucieka starą furgonetką. Zajeżdżają w jakiś las, gubią się, furgonetka się psuje (SIC!). Per pedes docierają do jakiegoś starego...
Poszukuję starego filmu w którym pojawiają się dwa elementy:
- chłopiec jest wychowywany jako dziewczynka
- owa "dziewczynka" zabija na łódce kolegę - adoratora, bo się do "niej" dobierał
Poszukuję filmu - pamiętam, że widziałem trailer w kinie, prawdopodobnie przed "Jesteś Bogiem". Rzecz dzieje się w latach 50., w Polsce, jest to prawdopodobnie kryminał o poszukiwaniu seryjnego mordercy (chyba). Natomiast moje poszukiwania ów filmu na filmwebie zakończyły się fiaskiem. Czy dokończono tę produkcję?...