Szukam filmu egzystencjonalnego, który w sposób niebanalny opowiada o życiu, jego odcieniach, którego można cytować w głowie, który momentami bawi, w którym ukazane jest piękno, po którym pozostaje niedosyt.
Witajcie.
Obejrzałem dzisiaj "Wielkie piękno" Z miłą chęcią zobaczyłbym dzisiaj wieczorem coś podobnego.. Pomożecie użytkownicy ? :)
Witajcie tworzę dyskusję, w której każdy może poprosić o pomoc w celu znalezienia podobnych filmów do jakichś konkretnych/ preferencji. Ja zacznę: POSZUKUJĘ FILMU PODOBNEGO DO hiszp. FILMU "INNY" z 2010 r
Czarna komedia, o dwóch kolegach farmerach, którzy kupili domek w lesie. I jest banda nastolatków, która ma wypadki i każdy kolejno umiera. ogólnie dochodzą do wniosku że tamci popełniają grupowe samobójstwa
Poszukuje serialu REWOLWER I MELONIK. Wiem, że emitowany był byc może nie wszystkie sezony przez TVP jakieś kilkanaście lat temu. Może ktos nagrywał? Mam ciekawe filmy w ramach odwdzięczenia się za pomoc.
Są jakieś filmy przedstawiające Paryż w wyjątkowy kolorowy sposób jako miasto miłości.
Chodzi o filmy, gdzie Paryż jest przedstawiony w sposób wyidealizowany.
Jest cos takiego?
Dobry, szukam starego filmu w którym wystepowala kobieta, która zmieniała się w kota (czarna pantera albo tygrys) poznala tam niby tez faceta ktory zmienial sie w kota:D to stary film, kiedys go ogladalam w TV, ale nie pamietam tytulu, moze wam cos zaswita?
1. To był horror gdzie matka i syn zamieniali się w potwory (możliwe że tylko w nocy). Syn szukał ofiary w szkołach i często zmieniali miejsce zamieszkania. Nie jestem pewien ale chyba bali się kotów.
2. Z drugiego filmu niestety pamiętam tylko jedną scenę. Młoda kobieta siedzi przy ognisku na pustyni i je upieczonego...
hej. Tez szukam filmu... a nie mogę sobie przypomnieć nazwy i wg . Pamiętam tylko tyle, że była dość stara wioska koło lasu. W tym lesie była wieża w której była martwa uwieziona krolowa, cesarzowa no nie wiem. Aby sie obudzic i wg potrzebowala 10 czy 12 dziewczynek jak dobrze pamietam. Pod koniec filmu pamietam...
Hej. Bardzo dawno temu oglądałam film. Napiszę co z niego pamiętam i byłoby super gdyby ktoś wiedział o co mi chodzi i podał tytuł. :)
Kobieta wprowadziła się do domu nad jeziorem. Zaczęła mieć wizje zmarłych kobiet. Widziała jak były mordowane w piwnicy tego domu. Dowodem tego była obrączka (którą widziała jak...