Szukam filmu z początku lat 2000-ych o młodym Żydzie, który pochodzi z Brooklynu a studiuje na Harvardzie, tam poznaje dziewczynę i zakochuje się w niej. Film dzieje się pod koniec lat sześćdziesiątych, są tam protesty przeciwko wojnie w Wietnamie.
Witam. Poszukuję tytułów dwóch starych filmów. Pierwszy był dawno temu emitowany w tzw. "5" Telewizji Wrocław. Czarno-biały, na 99% amerykański thriller, horror, o ukrytych i zamkniętych w gigantycznych kopułach stworach z innej planety. Początku filmu nie kojarzę, ale zakończenie już tak. Komuś udało się namierzyć...
zna ktoś może tytuł? to był film osadzony w średniowieczu, albo innych dawnych czasach przed 1900 rokiem, na początku filmu była noc, jechał powóz a potem był jakiś zajazd/gospoda i facet miał iść z kobietą do łózka i ona powiedziała "każdy chce ze mną tylko spać"
Szukam polskiego filmu o alkoholikach, którzy chodzili na terapię grupową, pamiętam, że terapeutka obgryzała paznokcie.
Witam,
Niedawno ponownie oglądałem "Komornika" i naszło mnie takie przemyślenie, że z filmów tego reżysera od głównych bohaterów bije wręcz niesamowita hipokryzja, obłuda i zakłamanie:
W filmie "Komornik" jak to powiedział Lucjan Bohme, coś w stylu: "poczułem nieodpartą chęć bycia dobrym", albo inne bzdury typu...
Szukam filmu z HBO z żeńskim imieniem w tytule z 2016 lub 2017 roku, bohaterka była bardzo jasną blondynką, dużo było w filmie scen erotycznych, ale to nie "Chloe".
Film opowiadał o kobiecie samotnie wychowującej corke która przyjeżdża do niewielkiej miejscowości i spotyka swoją dawna miłość. Mężczyzna jest już żonaty i ma syna. Po pewnym czasie dochodzi między nimi do pocałunku bo chca sprawdzić czy ich uczucie nie wygasło. Okazuje się że nic do siebie nie czują już. O ich...
Z chęcią zobaczyłabym jakieś ciekawe zagraniczne filmy dziejące się w środowiskach arystokratycznych typu cykl Sissi (z R. Schneider), Anastazja (z I. Bergman), filmy L. Viscontiego itd. Chodzi mi o dobre artystycznie filmy z ciekawymi kostiumami, atmosferą, wnętrzami, dialogami itd.
Tak jak w tytule, szukam filmu prawdopodobnie z lat 2000-2010 max. Pamiętam że były w nim 4 główne aktorki(koleżanki), które trzymały się razem. Chyba poszły do nowej szkoły. Kojarzę coś, że na samym początku filmu były przedstawione krótkie sceny każdej z nich jak się stroiły do szkoły (garderoby itd) oraz jakieś...