Zaczne jak stary zgred- gdzie jest stary Filmweb?? Zrobiliście z niego pacynke niby nadążajac za czasem, zamieszaliście jak inni, ciężko się połapać co gdzie i po co.
Gdzie jest ogródek nieplewiony jako forum INNE gdzie występowały takie dziwolągi jak Kamasutra, Amerozzo, i kilku innych odjechanych?? Ale tam się...
Film jest o amerykańskim żołnierzu, pełniącym służbę w jakimś niebezpiecznym kraju, który pewnego dnia ratuje życie czarnoskórego chłopca i ma romans z miejscową lekarką (wryła mi się pamięć bardzo śmiała scena erotyczna z udziałem tej dwójki). I jeszcze pamiętam, że żołnierz w dalszej części filmu zostaje poważnie...
Ostatni raz ten Film widziałem z jakieś 8 albo 5 lat temu to była komedia gdzie parę grupka znajomych mieszkała razem dla jednego z nich dom się spalił wraz ziołem drugiego żona wyrzuciła z domu a reszty osób nie pamiętam. Wiem że koniec filmu wyglądał tak że jeden z tych znajomych miał swój naz*sty czy coś takiego
Obrałem sobie za zadanie obejrzeć jak najwięcej horrorów za życia i jestem na niezłej drodze. Kilka lat temu natknąłem się na listę fajnych slasherów i odhaczyłem większość, ale był jeden tytuł, którego nie pamiętam, a lista oraz filmik na YT zaginęły.
W skrócie - z tego co pamiętam główny bohater to nasz...
Witam serdecznie!
Nareszcie mam troche czasu dla siebie.Chcialbym jakos go wypelnic ogladajac stare francuskie filmy z Belmondo ,Gabin ,Delon ,Fernandel, De Fines .Interesuje mnie caly ich dorobek. Bardzo chetnie z lektorem polskim.
Pozdrawiam.
Od razu mowie ze to nie jest Dark Water.
Kobieta przeprowadza sie chyba z synem, do jakiegos bloku? pamietam ze z kąta na suficie lala sie jakas czarna maź, film oglądałam w telewizji bardzo późno, mniej wiecej w latach 2006-2008, wiem ze to bylo cos paranormalnego, i całkiem podobne do wspomnianego dark water, ale...
Może ktoś byłby wskazać mi tytuły filmów spełniających powyższe kryteria?
Interesują mnie wyłącznie polskie produkcje, których akcja mieści się w zakresie 1920-1960.
Czas powstania nie ma znaczenia, mogą być filmy czarno-białe, przedwojenne, z okresu PRL lub późniejsze.