Kilka lat temu w tvp około 21-22 leciał film. Gatunek thriller lub horror. Pamiętam że tytułem było imię głównego bohatera. Ów "bohater" był psycholem, który zabijał, a każda egzekucja była bardzo szczegółowo ukazana. Nie dałem rady obejrzeć do końca. Podczas gdy zabijał swoją babcię, która wyczuła co zrobił wcześniej...
więcejWitam, szukam filmu, którego widziałam tylko kawałek. Kobieta w nocy przyjechała do domu, który wynajęła, przez portal internetowy ale na miejscu okazało się, że jest w nim facet, który twierdzi, że również go wynajął. Kobieta weszła do domu i na tym ucięło mi zwiastun, ale chyba zapowiadało się na thriller. Z góry...
Szukam filmu z początku lat 2000-ych o młodym Żydzie, który pochodzi z Brooklynu a studiuje na Harvardzie, tam poznaje dziewczynę i zakochuje się w niej. Film dzieje się pod koniec lat sześćdziesiątych, są tam protesty przeciwko wojnie w Wietnamie.
Witam. Poszukuję tytułów dwóch starych filmów. Pierwszy był dawno temu emitowany w tzw. "5" Telewizji Wrocław. Czarno-biały, na 99% amerykański thriller, horror, o ukrytych i zamkniętych w gigantycznych kopułach stworach z innej planety. Początku filmu nie kojarzę, ale zakończenie już tak. Komuś udało się namierzyć...
zna ktoś może tytuł? to był film osadzony w średniowieczu, albo innych dawnych czasach przed 1900 rokiem, na początku filmu była noc, jechał powóz a potem był jakiś zajazd/gospoda i facet miał iść z kobietą do łózka i ona powiedziała "każdy chce ze mną tylko spać"
Szukam polskiego filmu o alkoholikach, którzy chodzili na terapię grupową, pamiętam, że terapeutka obgryzała paznokcie.
Witam,
Niedawno ponownie oglądałem "Komornika" i naszło mnie takie przemyślenie, że z filmów tego reżysera od głównych bohaterów bije wręcz niesamowita hipokryzja, obłuda i zakłamanie:
W filmie "Komornik" jak to powiedział Lucjan Bohme, coś w stylu: "poczułem nieodpartą chęć bycia dobrym", albo inne bzdury typu...