Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kilka lat temu w tvp około 21-22 leciał film. Gatunek thriller lub horror. Pamiętam że tytułem było imię głównego bohatera. Ów "bohater" był psycholem, który zabijał, a każda egzekucja była bardzo szczegółowo ukazana. Nie dałem rady obejrzeć do końca. Podczas gdy zabijał swoją babcię, która wyczuła co zrobił wcześniej...

więcej

Witam, szukam filmu, którego widziałam tylko kawałek. Kobieta w nocy przyjechała do domu, który wynajęła, przez portal internetowy ale na miejscu okazało się, że jest w nim facet, który twierdzi, że również go wynajął. Kobieta weszła do domu i na tym ucięło mi zwiastun, ale chyba zapowiadało się na thriller. Z góry...

Szukam angielskiego filmu o dziewczynie z zespołem Downa, która zachodzi w ciążę.

Szukam filmu, w którym było bardzo zaniedbane niemowlę leżało w brudzie na podłodze.

Szukam filmu z początku lat 2000-ych o młodym Żydzie, który pochodzi z Brooklynu a studiuje na Harvardzie, tam poznaje dziewczynę i zakochuje się w niej. Film dzieje się pod koniec lat sześćdziesiątych, są tam protesty przeciwko wojnie w Wietnamie.

Witam. Poszukuję tytułów dwóch starych filmów. Pierwszy był dawno temu emitowany w tzw. "5" Telewizji Wrocław. Czarno-biały, na 99% amerykański thriller, horror, o ukrytych i zamkniętych w gigantycznych kopułach stworach z innej planety. Początku filmu nie kojarzę, ale zakończenie już tak. Komuś udało się namierzyć...

zna ktoś może tytuł? to był film osadzony w średniowieczu, albo innych dawnych czasach przed 1900 rokiem, na początku filmu była noc, jechał powóz a potem był jakiś zajazd/gospoda i facet miał iść z kobietą do łózka i ona powiedziała "każdy chce ze mną tylko spać"

Szukam polskiego filmu o alkoholikach, którzy chodzili na terapię grupową, pamiętam, że terapeutka obgryzała paznokcie.

Witam,

Niedawno ponownie oglądałem "Komornika" i naszło mnie takie przemyślenie, że z filmów tego reżysera od głównych bohaterów bije wręcz niesamowita hipokryzja, obłuda i zakłamanie:

W filmie "Komornik" jak to powiedział Lucjan Bohme, coś w stylu: "poczułem nieodpartą chęć bycia dobrym", albo inne bzdury typu...

więcej

Szukam filmu z HBO z żeńskim imieniem w tytule z 2016 lub 2017 roku, bohaterka była bardzo jasną blondynką, dużo było w filmie scen erotycznych, ale to nie "Chloe".