Szukam starego polskiego filmu. Zarys fabuły: Rodzina cienko przędzie, pieniędzy brakuje na wszystko. Mąż regularnie gra w totolotka (stare czasy, jeszcze tego z banderolą naklejaną na kupon), wierzy że w końcu wygra. Żona chodzi do kolektury i wysyła te kupony. W końcu- w celu zaoszczędzenia kasy - przekleja banderole...
więcej
Szukam filmu, który był już całe lata temu emitowany na TVN-ie. Fabuła dotyczy gimnastyczki, która trenuje, żeby być coraz lepszą, i chyba (nie pamiętam dobrze) ulega wypadkowi/kontuzji. Podczas jej występu emitowanego w TV jej ojciec mówi "moja córka jest najlepsza".
Ten film miał, o ile pamiętam tytuł "Mistrzyni",...
Może być z lat 1995-2005, jacyś chłopcy wybrali się do wesołego miasteczka i zobaczyli gabinet wróżb, coś w tym rodzaju weszli do środka i zostali wciągnięci poprzez chyba ekran do innego świata, gdyż oboje byli nie za bardzo zdyscyplinowani. Pamiętam scenę, jak trafili na pustynię, potem trafiali w inne światy. Film...
więcejHejka. Pewnie znacie ale nie pamiętam tytułu . Cały czas mam w głowie "Chleba naszego powszedniego" ale znaleźć nie mogę. W każdym razie przedstawiona jest historia obróbki mięsiwa, kurczaków itd. Trochę film, trochę dokument .Chyba więcej nie muszę pisać bo jak ktoś zna to wie.
Witam! Szukam filmu ktory ogladalem tylko 5min i nie pamietam tytulu.
Film zaczyna sie tak,ze wychodzi mezczyzna z dworca kolejowego i biegnie na przystanek autobusowy gdzie wlasnie podjezdza autobus.Gdy dobiegl do autobusu to kierowca zamyka jemu dzrzwi przed nosem usmiechajac sie szyderczo i odjezdza z przystanku....
Witam. Kiedys, dawno dawno temu ogladalam film , ktorym matka wybrala sie z synem(moze dziecmi) do sklepu. Syn w pewnym momencie znika. Okazuje sie ze syn zaginal i po xxx latach puka do ich drzwi(kojarze ze ten chlopiec mial okulary na.nosie, byl juz duzo starszy jesli nawet nie dorosly).
Okazuje sie ze porwal go...
Hej, ktoś pomoże?
Generalnie film jest o tym, że gdy czyha na człowieka śmierć to pojawia się właśnie ta "śmierć" jako poświata, mgła. Jest tam scena, że autokar jest pełen dzieci, a wokół nich ta "poświata śmierci" . Była tam jakas kolizja na autostradzie czy wypadek.
Niestety nic więcej nie pamiętam.
Cześć, szukam programu przygodowego, w którym uczestnicy, a zawsze był to duet i jest ich kilka w sezonie, mają za zadanie wykonać zadania ze znalezionych w wyznaczonych miejscach żółtych kopert. To na pewno były edycje zagraniczne, podejrzewam Amerykę, a oglądałam ok. 2010-2012 roku. Pamiętam niektóre zadania, np....
Witam. Szukam filmu. Wiem że to był stary Polski film raczej i z mocnym przesłaniem. Lekko zacofany. Lwia cześć filmu działa sie chyba na wsi i mąż Kochał sie z żoną i jak szczytował to tak stękał i płakał. Z góry dziękuję.
W dniu 25 listopada będzie miała miejsce polska premiera filmu: Jednym Głosem. Ktoś może był zagranicą i już go widział ? (Premiera światowa była 13 października) Nie proszę o spoilery na temat fabuły ale jeżeli ktoś jest zagranicą i już widział ten film: Dobry on jest czy nie ? Wprawdzie ja i tak pójdę na niego...