To sraczka intelektualna trwa w najlepsze od lat 90-tych. Od czasu gdy guru postmodernistów Quentin Tarantino przekopiował "Płonące miasto" Ringo Lama na "Wściekłe psy". Od chamskiego kopiowania scen pojedynczych do całego filmu "Psychoza" Van Santa. Teraz dziedzictwem tego wszystkiego jest moda na remake, nie żeby...
Witam wszystkich serdecznie. Poszukuję starego filmu azjatyckiego. Urywki z filmu. Samuraj - pamiętam że miał na imię Lemon - zabija ojca dziewczyny i żeni się z nią. Potem zakochuje się w innej bogatej dziewczynie. Ojciec czy też dziadek tej "nowej" dziewczyny namawia Lemona do podania żonie trucizny żeby się jej...
Potrzebuję państwa pomocy w przypomnieniu sobie tytułu filmu, wyświetlanego w latach 80-tych. Film opowiada historię mężczyzny, który morduje swoją żonę, zgłaszając jednocześnie jej zaginięcie. Policja wpada na pomysł, aby podstawić kobietę w miejsce jego żony, która rzekomo się odnalazła. Zdezorientowany morderca...
poszukuję filmu,
którego nigdy nie oglądałam, pamiętam tylko że była to historia dwójki ludzi w oddzielnych symetrycznych światach ( tak jakby na niebie był drugi świat tylko z odwróconą grawitacją). Para ta spotykała się na jakiejś skale czy coś... Film chyba stosunkowo nowy, ale głowy nie dam.
Chciałbym obejrzeć dobry film z wyraźnym wątkiem ukazania drugiej połowy lat 60, szczególnie przez pryzmat Lata Miłości i hippisów. Szczególnie mile widziane tytuły z lat 60. ale nowsze też mogą być.
Nie wymieniać Hair ani Easy Ridera, bo znam.
Film to prawdopodobnie klasyczna komedia pomyłek. Opowiada losy agenta ubezpieczeń, który jedzie na dziki zachód i sprzedaje gigantyczną polisę na życie gangsterowi. Klient ma jednak zamiar upozorować własną śmierć i w ten sposób wyłudzić pieniądze.
W filmie jest scena, w której szef agencji ubezpieczeniowej porównuje...
Witam
Szukam filmu o czarodzieju, który miał przekazać swoją naukę komuś współczesnemu. Ten ktoś lubił naukę-
scena z dziewczyną w klatce przy transformatorach, z muzyką ciekawą
znany aktor czarodziej,
podróżowali na smoku,
próbowali powstrzmać innego czarodzieja który wyszedł z jakiegoś słoika.
coś takiego,
Witam,
ostatnio oglądałem film, którego nie obejrzałem do końca, a tytułu w pamięci mi nie zapadł.
Film było o zabójcy i mężczyźnie, którzy to spotkali się w barze. Ów mężczyzna miał ciężki dzień, przyłapał żonę na zdradzie i problemy w pracy. Wyżalił się zabójcy, który to postanowił pomóc, robiąc to co najlepiej...