Witam, szukam filmu, w którym jakiś rzymianin miał znaleźć grób Jezusa i prawdę o zmartwychwstaniu. Pamiętam dwie sceny:
1. jacyś Żydzi dali mu jakąś truciznę - coś usypiającego - to miało udowodnić, że Jezus mógł przeleżeć w grobie trzy dni i nie umrzeć;
2. na koniec ten człowiek dołącza do uwierzył i dołączył do...
Witam, ostatnimi czasy zachciało mi się oglądać filmów właśnie mających akcję w tym przedzaile czasowym.
Ostatnio oglądałem Tajemnice Los Angeles i na prawdę było mocny film, szukam podobnych filmów do tego jak i do np. powrotu do przyszłości - muzyka z tych latach wszystko tak przedstawione jak to było. Warunki to...
Witam. Czy mógłby mi ktoś z forumowiczów polecić filmy, w których bohaterka lub bohater zakochują się w człowieku z innego kraju? Najchętniej polskie lub europejskie (wschodnie lub zachodnie).
Przewidywalnych komedii romantycznych proszę nie wspominać.
Jak się nazywa piosenka, która grana jest na dyskotece podczas zabawy w filmie ,,Prawo Ojca" ? Polski film z 1999 roku
Jakieś 10 lat temu oglądałem na TV Puls film, który był czymś w rodzaju parodii historii Robinsona Crusoe. Akcja działa się współcześnie, główny bohater testował jakiś samolot odrzutowy i miał wypadek. Po katastrofie trafia na bezludną wyspę razem z szympansem. Buduje sobie tam chatkę i pamiętam, że jeszcze zbudował...
więcej
Szukam filmu który kiedyś obejrzałem na jakiś zajęciach w szkole.
Film był o miłości, no i to tyle xd bo więcej nie pamiętam :D
No ale żeby ułatwić wam zgadywanie to tak myślę że film powstał między 2000-2010
Akcja działa się może nawet i w latach 90/00, zakochani byli nastolatkowie, Ona prawdopodobnie była...
Witam ;) Otóż kilka lat temu oglądałam z chłopakiem fajny film, niestety po łebkach, a po dawnej znajomości wspomnienie tego dobrego filmu jest jednym z lepszych momentów. Do sedna! chodziło o to, że młody chłopak pisał książki, opowieści. Był nie za ciekawy, nieśmiały i nie mógł znaleźć dziewczyny. W końcu wymyślił ją...
więcejChodzi mi o film gdzie chyba na początku była scena: parę osób wchodzi do mieszkania jakby ćpunów i zabijają ich maczetami i innym sprzętem, zostaje to też nagrywane kamerą wideo