Szukam filmów w które szachy mają duże znaczenia. Szukam również czegoś takiego, gdzie żółtodziub poznaje tę grę i się jej uczy. (Wiziałem już "Czarnego konia").
Film był dawno temu puszczany w TVP w późnych godzinach nocnych. Pamiętam tylko fragment, który zapadł mi w pamięć. Do wsi przyjechali żołnierze i zabierali ludzi. Ksiadz chcąc ich uratować gonił świnie w zagrodzie i próbował je wyłapać w ramach dealu jedna świnia za jedno życie. Całe zajście obserwowały dzieci z...
Proszę. Czy mogliście mi pomóc ? Szukam filmów które dzieją sie w Polsce w 1900 roku plus minus od 1898-1902 początek xx wieku. Z góry bardzo dziękuje. Nie filmów z 1900 ale których akcja dzieje sie w 1900 roku żeby zobaczyć konkretnie realia tego roku.
Cześć, kiedyś oglądałem film produkcji amerykańskiej, max rok produkcji lata 70/80, o transporcie kolejowym jeńców. Cała fabuła koncentrowała się wokół próby ucieczki z pociągu. Główną rolę grał aktor podobny (ale raczej to nie był on) do Steve'a McQuinna. W finalnej scenie główny aktor uciekając wzdłuż torów ginie od...
więcejSzukam starego polskiego filmu. Zarys fabuły: Rodzina cienko przędzie, pieniędzy brakuje na wszystko. Mąż regularnie gra w totolotka (stare czasy, jeszcze tego z banderolą naklejaną na kupon), wierzy że w końcu wygra. Żona chodzi do kolektury i wysyła te kupony. W końcu- w celu zaoszczędzenia kasy - przekleja banderole...
więcej
Szukam filmu, który był już całe lata temu emitowany na TVN-ie. Fabuła dotyczy gimnastyczki, która trenuje, żeby być coraz lepszą, i chyba (nie pamiętam dobrze) ulega wypadkowi/kontuzji. Podczas jej występu emitowanego w TV jej ojciec mówi "moja córka jest najlepsza".
Ten film miał, o ile pamiętam tytuł "Mistrzyni",...
Może być z lat 1995-2005, jacyś chłopcy wybrali się do wesołego miasteczka i zobaczyli gabinet wróżb, coś w tym rodzaju weszli do środka i zostali wciągnięci poprzez chyba ekran do innego świata, gdyż oboje byli nie za bardzo zdyscyplinowani. Pamiętam scenę, jak trafili na pustynię, potem trafiali w inne światy. Film...
więcejHejka. Pewnie znacie ale nie pamiętam tytułu . Cały czas mam w głowie "Chleba naszego powszedniego" ale znaleźć nie mogę. W każdym razie przedstawiona jest historia obróbki mięsiwa, kurczaków itd. Trochę film, trochę dokument .Chyba więcej nie muszę pisać bo jak ktoś zna to wie.
Witam! Szukam filmu ktory ogladalem tylko 5min i nie pamietam tytulu.
Film zaczyna sie tak,ze wychodzi mezczyzna z dworca kolejowego i biegnie na przystanek autobusowy gdzie wlasnie podjezdza autobus.Gdy dobiegl do autobusu to kierowca zamyka jemu dzrzwi przed nosem usmiechajac sie szyderczo i odjezdza z przystanku....
Witam. Kiedys, dawno dawno temu ogladalam film , ktorym matka wybrala sie z synem(moze dziecmi) do sklepu. Syn w pewnym momencie znika. Okazuje sie ze syn zaginal i po xxx latach puka do ich drzwi(kojarze ze ten chlopiec mial okulary na.nosie, byl juz duzo starszy jesli nawet nie dorosly).
Okazuje sie ze porwal go...