Szukam filmów fabularnych osadzonych w XX-leciu międzywojennym w Polsce. Najlepiej jakby były to dramaty nie powiązane z II Wojną Światową.
Ostatni strasznie mi się nudzi i nadała mnie chęć na jakiś film.
Chodzi mi o coś w stylu komedii romantycznej. Żeby się opierało na tym że na początku dwoje ludzi się nie nawidzi, ale potem się w sobie zakochują. Np.: Narzeczony mimo woli, czy Brzydka prawda, Dorwać byłą.
Proszę o pomoc!!!
Witam. Chciałabym obejrzeć film, w którym tłem są podróże lub których fabuła rozgrywa się w jakieś pięknej scenerii. Mam na myśli filmy typu "Spotkajmy się w Wenecji". Za każdą propozycję będę bardzo wdzięczna.
Hejka :3 Poszukuję filmu. Film był podobny do "Alicji w krainie czarów". Dziewczyna zakochana była w chłopaku który był synem "złej królowej" (nie wiem jak ją określić). Ta "królowa" sprowadzała ludzi przez portal "lustro".Był tam kapelusznik który pomagał bohaterce. Dziewczyna odnalazła w tej krainie swojego ojca, ale...
więcejKilka lat temu oglądałem film ale już zapomniałem nazwy, był tam facet i chyba jego wspólnik i potrafili zatrzymać czas i wykorzystywali to do okradania ludzi i o ile sie nie mylę to jeszcze potrafili zmniejszyć te rzeczy. Z góry dzięki za pomoc :)
Cześć, od pewnego czasu poszukuję filmu - komedii.
Widziałem go tylko raz, tylko początek, w autokarze, bodajże w 2009 roku.
Film opowiadał o dziewczynie, bardzo zakręconej, która namiętnie paliła marihuanę.
Przypominam sobie 2 charakterystyczne sceny z tej produkcji:
1) dziewczyna ocknęła się na diabelskim...
Witam
Może znajdę tutaj kogoś kto pracuje w kinie,bądź taką wiedzę posiada. Gdzie mogę kupić takie natchosy jak w kinie ? Są rewelacyjne w smaku jednak cena powala w ich barze ;/
Nie rozumiem jak można tak bezkrytycznie podniecać się tym filmem. Zgoda efekty były świetne. Ale ta głupia fabuła! Sam pomysł by przedstawić nastanie epoki lodowcowej w przeciągu kilku dni, tygodnia jest dla mnie maksymalnie niedorzeczny. W dodatku reżyser został oskarżony o plagiat. Ponoć wykorzystał w swoim filmie...
więcejWitam. Jest to stary, polski film, na 90% czarno-biały. Fabuła: facet, chyba chemik albo farmaceuta zostaje wyrzucony z pracy. Załamany, idzie się napić w barze. Siedząc tam przypomina sobie, że ma przy sobie instrument do badania zawartości alkoholu w płynie. Z nudów wkłada go do swojego napoju, co zauważa właściciel...
więcej