Ogladalam kiedys film w którym była jakas szkoła, czy osrodek zamknięty w którym wychowywały się dzieci, jednak onne nic a nic o swiecie nie wiedziały... Nie były to ani dzieci sieroty ani nic w tym rodzaju, wydaje mi się, ze były one po 'cos'. Ale nie jestem pewna... Pamietam, ze w pewnym momencie pojechały one na...
Film z lat 80 może 90 akcja zaczyna się gdzieś na wsi (buszu itp.) dwaj mali chłopcy są psotnikami i gdy jeden facet załatwia potrzebę fizjologiczną tych dwóch chłopców na łopacie kradnie mu to co właśnie wydalił i potem szuka tego w swoich spodniach (ogrodniczkach).
Widziałam kiedyś skandynawski komediodramat o chłopcu, który został przeniesiony na północ (do ciotki bodajże) i tam żyjąc słyszał śpiew wielorybów. Zaprzyjaźnił się z miejscowym gangiem i razem stworzyli sanie (na wzór smoka) i wyruszyli w podróż. W filmie był jeszcze motyw bliźniaków, którzy są ze sobą skłóceni całe...
więcejFilm nie za bardzo pamiętam ale nazywał się "Wyspa Nel", nie mogę go nigdzie odnaleźć... Czy ktoś pamięta coś o podobnym tytule?
a przynajmniej tak mi się wydaje. Film widziałem parę lat temu i pamiętam tylko urywek, scena chyba z końca filmu.
Grupa ( tak mi się wydaje) magików wykonuje swój największy numer w życiu, otóż przenoszą całą widownie na wzgórze. Z tego co pamiętam to użyli jakiegoś gazu usypiającego.
z góry dzięki za pomoc
Szukam filmu. Klasa szkolna jedzie autobusem w nocy. Autobus się psuje i zaczyna grasować jakiś latający strach na wróble (?) czy coś w tym stylu (jakiś potwór budzący się co jakiś czas). Po kolei zabija kolejnych uczniów. Film to horror, ale chyba z jakimiś elementami komediowymi (tak przynajmniej pamiętam).
Byłe w...
Pamiętam tylko wątek, że było coś ze słońcem, które przygrzało. W rezultacie most uległ zniszczeniu, ryby wypłynęły na powierzchnie wody, która zaczęła sie gotować, a facet, który wystawił rękę przez okno natychmiastowo ją poparzył.
Szukam filmu którego kiedyś ogladalem zwiastun i było w nim cos takiego, ze czarny i 2 bialych wyszli z jakiejs groty mieli jakas laske ktora trzymal czarny i ona przenosila w czasie, a na dole w kanionie lub jakichs gorach byla kobieta lub mezczyna, podjechalo wojsko gdzieś około 1000 ludzi, zaczela sie akcja i ona...
więcejbiec nawet 3 dni,tamten chlopak go gonil po pustyni i nie dal rady,tubylec dal mu wody i powiedzial,zeby wracal,oprocz tego szukam tez filmu wojenngo o generale niemieckim ktory byl Żydem,mial byc zlikwidowany przez vogla czy jakos tak ale tamten nie zabil go jak sie dwiedzial,ze to agent żydowski