Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Ogladalam kiedys film w którym była jakas szkoła, czy osrodek zamknięty w którym wychowywały się dzieci, jednak onne nic a nic o swiecie nie wiedziały... Nie były to ani dzieci sieroty ani nic w tym rodzaju, wydaje mi się, ze były one po 'cos'. Ale nie jestem pewna... Pamietam, ze w pewnym momencie pojechały one na...

Film z lat 80 może 90 akcja zaczyna się gdzieś na wsi (buszu itp.) dwaj mali chłopcy są psotnikami i gdy jeden facet załatwia potrzebę fizjologiczną tych dwóch chłopców na łopacie kradnie mu to co właśnie wydalił i potem szuka tego w swoich spodniach (ogrodniczkach).

Widziałam kiedyś skandynawski komediodramat o chłopcu, który został przeniesiony na północ (do ciotki bodajże) i tam żyjąc słyszał śpiew wielorybów. Zaprzyjaźnił się z miejscowym gangiem i razem stworzyli sanie (na wzór smoka) i wyruszyli w podróż. W filmie był jeszcze motyw bliźniaków, którzy są ze sobą skłóceni całe...

więcej

Film nie za bardzo pamiętam ale nazywał się "Wyspa Nel", nie mogę go nigdzie odnaleźć... Czy ktoś pamięta coś o podobnym tytule?

a przynajmniej tak mi się wydaje. Film widziałem parę lat temu i pamiętam tylko urywek, scena chyba z końca filmu.
Grupa ( tak mi się wydaje) magików wykonuje swój największy numer w życiu, otóż przenoszą całą widownie na wzgórze. Z tego co pamiętam to użyli jakiegoś gazu usypiającego.

z góry dzięki za pomoc

Szukam filmu. Klasa szkolna jedzie autobusem w nocy. Autobus się psuje i zaczyna grasować jakiś latający strach na wróble (?) czy coś w tym stylu (jakiś potwór budzący się co jakiś czas). Po kolei zabija kolejnych uczniów. Film to horror, ale chyba z jakimiś elementami komediowymi (tak przynajmniej pamiętam).
Byłe w...

więcej

Pamiętam tylko wątek, że było coś ze słońcem, które przygrzało. W rezultacie most uległ zniszczeniu, ryby wypłynęły na powierzchnie wody, która zaczęła sie gotować, a facet, który wystawił rękę przez okno natychmiastowo ją poparzył.

Szukam filmu którego kiedyś ogladalem zwiastun i było w nim cos takiego, ze czarny i 2 bialych wyszli z jakiejs groty mieli jakas laske ktora trzymal czarny i ona przenosila w czasie, a na dole w kanionie lub jakichs gorach byla kobieta lub mezczyna, podjechalo wojsko gdzieś około 1000 ludzi, zaczela sie akcja i ona...

więcej

biec nawet 3 dni,tamten chlopak go gonil po pustyni i nie dal rady,tubylec dal mu wody i powiedzial,zeby wracal,oprocz tego szukam tez filmu wojenngo o generale niemieckim ktory byl Żydem,mial byc zlikwidowany przez vogla czy jakos tak ale tamten nie zabil go jak sie dwiedzial,ze to agent żydowski

Z opisów wiem że był czarno biały o psie ratowniku (bernardyn), coś się kojarzy że mógł być powiązany z psem Barry.
Jaki był tytuł?