Witam mam problem ze znalezieniem filmu akcja na bezludnej wyspie pewna grupka ludzi , rodzina dostosowuje sie do zamieszkania na wyspie budują domki i wykorzystują stara metodę sprzetów np do wody . pradu itd , pod koniec filmu serfer nie mam pojecia dokladnie ogladalem go kiedys i wlasnie wylecial mi z głowy moze...
więcej
Witam
Szukam filmu dotyczącego konfliktu żydowsko-palestyńskiego a dokładnie historii palestyńczyka, który został zmuszony do współpracy z wywiadem żydowskim ale chciał z tego zrezygnować. Pamiętam, że założyli mu jakąś obrożę na nogę żeby mógł być śledzony przez wywiad. Spotykał się z jakąś dziewczyną, która potem...
Witam. Czy ktoś może kojarzy tytuł filmu o polowaniu na bezdomnego? ? Grupa dobrze sytuowanych mężczyzn (prawnicy, lekarze) wyszukuje sobie bezdomnego któremu oferują pomoc a następnie wyworza go na bezludna wyspę i tam dla zabawy robią sobie polowanke na Niego. Pamiętam że ten bezdomny załamał się po utracie...
więcej
Jakieś 1,5 może więcej roku temu widziałam w kinie zwiastun filmu
Strasznie chciałabym go zobaczyć, ale nie pamiętam tytułu
Fabuła była jakaś taka :
Kobieta w wyniku wypadku traci pamięć, ma męża. W odzyskiwaniu wspomnień pomaga jej jakiś lekarz. Na końcu okazało się, że mąż i lekarz ją oszukiwali. *chyba* nagrywał...
Jak w tytule. Chodzi o komedie bez żadnych dramatów, puent itp. Po prostu taka głupia komedia, która śmieszy i nic poza tym. Już mam dość tych dramo-komedii. Cały czas szukam czegoś śmiesznego, a jedynie co znajduje to właśnie tego typu filmy, po których, odczuwam - vanitas, refleksje nad życiem itp. To nie jest tak,...
więcej
Błagam poddajcie mi tytuły jakiś fajnych brytyjskich komedii (chociaż nie tylko ) w klimatach np. Zgon na pogrzebie, Goło i wesoło, Hot fuzz czy wysyp żywych trupów.
Pzdr!
szukam filmów , w ktorych czuc chemie i napiecie miedzy bohaterami
typu " kryptonim UNCLE "
" męsko damska rzecz "
" gilda "
" to tylko seks "
"zakochana złośnica "
oraz uroczych filmów najlepiej osadzonych w latach 60 głownie komedie romantyczne np
"500 dni miłości "
"dziewczyna i chłopak wszytsko na opak...
Był o chłopaku, który grał mecz koszykówki i czekał aż przyjadą jego rodzice. Podczas meczu ktoś mu powiedział, że zginli w wypadku, jadąc na mecz. Później pokazany jest już jako dorosły. Wychowywał go starszy Pan ze swoją siostra. Ich cechą charakterystyczną było to, ze obydwoje mieli jedną stop wieksza od drugiej,...
więcej