Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

W malej amerykańskiej restauracji siedza klijeci.Wchodzi do niej facet,ktory po chwili siedzenia wyciąga pistolet i terroryzuje cala knajpke .Rozpoczyna się dialog w którym mezsczyzna daje do zrozumienia ze wymorduje wszystkich.Nie pamiętam o czym była rozmowa,wiem ze facet zastrzelil większość klijetow(miedzy...

Poszukuję filmu tak smutnego, ciężkiego i przygnębiającego, że chyba wyparłam fakt obejrzenia. Może nie wszyscy wyparli i ktoś pomoże i poda mi tytuł ;) Kobieta wynajmuje płatnego mordercę, by ją zabił. On się w niej zakochuje. Ona jest szczęśliwa tylko wtedy, kiedy się ją stłucze do nieprzytomności, ale już tak dłużej...

więcej

Może ktoś pomoże mi w ustaleniu jaki to film. Raczej amerykański sprzed co najmniej kilkunastu lat. Facet, outsider, mieszka gdzieś w lesie na polanie w przyczepie. Dość często wpada do niego w odwiedziny mała dziewczynka, zaprzyjaźniają się, kompletnie bez podtekstu seksualnego.

Film o matce, która z małym dzieckiem kupuje nowy i przeprowadza się do niego. Jednak tuż po przeprowadzce wszystko w domu zaczyna się psuć - nie ma wody, bo pompa się zepsuła itd. Jedyne co może robić to przetwory dla dziecka z owoców w sadzie przy domu. Ma ich tyle, że aby utrzymać siebie i dziecko postanawia je...

Film ten był o jakiejś kobiecie z jakiegoś biednego obszaru, wioski czy coś w tym stylu, ale wyjeżdża stamtąd by się uczyć. Po jakimś czasie wraca i pokazuje swojej mamie telefon itp.
Nie mogę sobie przypomnieć tytułu, a bardzo chciałabym sobie obejrzeć ten film, ale mogą to być też jakieś podobne,
Pozdrawiam :)

Witam!

Film to zdecydowanie komedia (głupkowata). O ile się nie mylę film oglądałem dalej niż 6 lat temu. Nie pamiętam dokładnie o co w nim chodziło (fabuła). Strzępki filmu które udało mi się zapamiętać to:

+ Wydaje mi się, że dwóch głupkowatych mężczyzn śledzi kogoś. Prawdopodobnie jakiegoś księcia. Ale tak...

więcej

Szukam filmu .facet żeni sie z bogata dziewwczyna dla pieniedzy.maja 2 dzieci.Potem zamyka żone w szpitalu.PO latach ona wychodzi pomaga jej przyjaciel ojca.Zona obserwuje swoj dom.dzieci...rozpoznaje ja pies.A chyba potem zatrudnia sie u męża jako gosposia i córka też ja rozpoznaje prosze jaki to film? pomóżcie.piękny...

więcej

Krotki, czarno-bialy bodajze wegierski. O egzystencji porownanej do dzialania ukladu planetarnego

Szukam filmu, trwa ok 10 min. Czarno-biały, facet wchodzi do knajpy i zaczyna opowiadac o zyciu, egzystencji porownujac je do ukladu slonecznego, po chwili osoby bedace w knajpie staja sie tym ukladem. Bodajze Wegierski, lub Bałkany.. nie pamietam

Szukam filmu, dawno go oglądałam i w skrócie było coś takiego:
Jakiś tajemniczy potwór znajdował się w sklepie. W nim była nastolatka z jakimś chłopakiem? Potem ten potwór okazał się matką i szukał jakby swojego dziecka-tym dzieckiem była ta młoda dziewczyna z tego sklepu (lub stacji benzynowej) .

Kolejny...