Czyli takie thrillery osadzone mocno w okultystycznych klimatach (nie muszą być stricte satanistyczne). W tych dwóch wymienionych szczególnie podobał mi się wątek śledztwa, odkrywania jakiejś tajemnicy, ale zrobiony na modłę kryminału, a nie typowego horroru.
Raczej nie ma dużo takich filmów, a szkoda. Widziałem...
Od dłuższego czasu już nie wyświetla mi nowych ludzi w gustopodobnych, więc może tutaj znajdę jakąś osobę, która ma gust podobny do mojego i mógłbym od niej ściągnąć pomysł na film. ;)
Ja najbardziej lubię oglądać melodramaty. Porównywanie z nimi cenię dobre dramaty, czy romanse. Nie przepadam za starymi filmami....
Aaaaaa, pomocyyyy! Szukam filmu, a konkretnie sceny, w ktorej kierowca wyjezdzajac z miejsca parkingowego na parkingu nadziemnym spycha dobry samochod, ktory stoi za nim (chyba bialy?)... pozniej mowi, ze zostawi wlascicielowi kartke. O ile sie nie myle, byla to komedia. Probuje to wygooglac od godziny i juz popadam w...
więcejOglądałam tylko końcówkę filmu....pamiętam ze grali tam czarnoskórzy w większości. Ojciec i syn byli w jednym więzieniu....o cos się tam sun obraził na ojca. Potem okazało się ze temu ojcu zostało malo czasu bo miał jakąś chorobę. Potem do tego samego więzienia trafił jakiś kolega jakiegoś chlopaka co ten syn go zabił...
więcejPoszukuje filmu cos typu "Piąta fala". Był on o dziewczynie, która uciekła z miasta (domu?) ponieważ była apokalipsa (kosmici?). Poszukiwała swojego brata. Następnie miała sie spotkać w domku w lesie z ukochanym, niestety jak on sie pojawił on jej nie pamiętał. (Chyba był postrzelony albo cos). Czekał on w tym domku...
więcejWitam. Szukam tytułu filmu wojennego. Oglądałem go dość dawno i wyleciał mi tytuł z głowy a chciałbym go obejrzeć jeszcze raz. Film mówi o tym że grupa żołnierzy została wezwana na misje w Afganistanie czy Pakistanie aby odbić jeńców. Niestety były problemy z transportem ( nie pamiętam chyba zestrzelili śmigłowiec) i...
więcejSzukam filmu którego kiedyś znalazłem na youtube, wtedy bodajże pisało bezcenny dar ale to była chyba fake nazwa żeby nie usunęli. Teraz szukam wszędzie i go nie ma. Chodziło w tym filmie o to, że jakiś młodziak 16-18 lat poznaje brzydszą, zamkniętą w sobie rówieśniczkę, którą z czasem częstuje alkoholem i zaczynają...
więcej