Cześć wszystkim, chciałbym jeszcze raz obejrzeć film, który widziałem kilka lat temu, ale niestety nie mogę sobie przypomnieć tytułu - może ktoś skojarzy? Motywem głównym była rewolucja w jakimś kraju (chyba ameryki łacińskiej), bohater to chyba dziennikarz odwiedzający uwięzionego opozycjonistę, w jakiś sposób mu...
Szukam filmu o urzedniku, który jeździł robić ankiety z pedofilami, lecz zamiast ankiet to ich katował
Poszukuję filmu, z którego pamiętam tyle, że pewien chłopak podkochiwał się w ładnej dziewczynie, ale ona cały czas go zbywała i odpychała. On w końcu jakoś trafił do jej domu i dowiedział się, że ona jest chyba czymś w rodzaju wampirzycy. I on chyba też się zaraził. Pamiętam np. scenę, w której ona przyrządziła mu...
Czy to w filmie"Elita zabojcow"od jednego sztalu w glowe ginie dwie osoby.A moze to było w innym filmie.Prosze podajcie tytul.Dziekuje.
Była w nim scena, w której główny bohater został ostro poturbowany i przyjaciele ukryli go w mieszkaniu - jakaś dziewczyna z nim chowała się pod podłogą - a dwójka facetów była przesłuchiwana - jeden z nich miał mnóstwo kolczyków na twarzy i wszystkie zostały mu wyrwane z twarzy.
Będę wdzięczny za tytuł :)
Cześć. Szukam jakiś ciekawych filmów dziejących się np. w średniowieczu lub w dzisiejszych czasach z elementami archeologii. Np. odkrywanie jakiś zaginionych rzeczy itd. Dziękuję za wszystkie propozycje. :)
Film powstal kilka lat temu. Opowiadal historie mezczyzny ktory pracowal w firmie maklerskiej i nawet dobrze mu szla sprzedaz. Po pewnym czasie w firmie pojawil sie nowy zdolny pracownik ale nic nie umial sprzedac. Ma on zone albo narzeczona w ktorej zakochuje sie ten pierwszy. Gdzies pod koniec filmu sie dowiadujemy...
więcej
Znacie jakieś dobre filmy dotykające problemu dyskryminacji kobiet na bliskim wschodzie. Może być film dokumentalny.
Od razu uprzedzam że nie chodzi mi o filmy wojenne, tylko bardziej dzieła, które traktują o dramacie ludzkim.