Czesc
Szukam filmow o ksiezniczkach ale nie w stylu tych bajkowych: kopciuszku czy spiacej krolewnie. Raczej w
stylu Sissi, sophie-mlodsza siostra Sissi, Ksiezna. Bede wdzieczka za wszelkie tytuly:-D
Muszę znaleźć ten film. Bohater zdaje na studia ale ich nie podejmuje, niszczy samochód, dokumenty i wędruje po Stanach aż osiedla się na Alasce. Ginie zjadając trującą roślinę.
Szukam film wojenny z roku podanego w temacie. Szczegóły: poczatek filmy rozpoczynal sie w bazie wojskowej, potem bylo ze grupa ludzi w tym niemiecki oficer skakali z spadocheonu. Potem ta grupa napadla na niemiecki pociag gdzie byli oficerowie. Ten niemiecki oficer co byl e nimi w druzynie zabil jednego oficera z...
Film opowiadał o tym, że był sobie mały chłopczyk. Uwielbiał swoją zabawkę - drewnianego konika z długim sznurkiem. Brał go ze sobą wszędzie, nawet do snu, chociaż mama mu zabraniała. Pewnej nocy sznurek obwiązał mu się koło szyi i nie potrafił go odplątać. Wołał mamę przez szyb wentylacyjny między ścianami, czy co to...
więcej
Podobną do np. Duże Dzieci i Duże Dzieci 2.
Tak by świetnie bawiły się dorośli i dzieci w wieku ok wczesnoszkolnym.
klimat komiksowy-manga, postacie: samuraj, samuraj z papierosem, samuraj z "mieczem na krowy" w klimacie podobny do "Azumi" chyba w tym roku mieli wydać trzecią część, walczą teraz z "poparzonym samurajem mścicielem". W tytule jest chyba imię głównego bohatera, tytuł oczywiście jest po japońsku. Pytam bo widziałem 2...
więcej
Witam
Szukam filmu - gość (chyba prawnik- albo gość na poziomie) jedzie wieczorem samochodem w zimę (w Stanach)skręca w ciemną uliczkę znajduje na ulicy leżącego człowieka wychodzi z samochodu , prawdopodobnie z budki obok samochodu dzwoni po pomoc - ale sam odjeżdża z miejsca, chyba gdzieś się spieszył - i z powodu...
Nie wiem z którego jest roku, oglądałam go kilkanaście lat temu. Pamiętam, ze był to film aktorski. Opowiadał chyba o jakieś królewnie która wyszła za króla, na którego była rzucona jakaś klątwa. Sprawiała, że za dnia przybierał postać polarnego niedźwiedzia a w nocy(nie wiem czy każdej) stawał się znowu człowiekiem.