Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam wszystkich, jestem tu nowy więc z góry przepraszam jeśli zakładam temat w nieodpowiednim miejscu.

Poszukuję filmu, niestety nie pamiętam go dobrze, w sumie wszystkie informacje jakie mi "świtają" to to iż w filmie przewijały się losy jakiejś planety, która zbuntowała się swemu władcy (?) - aby stłumić...

Pamięta ktoś może tytuł horroru/thrilleru w którym pewna dziewczyna wraca do domu w którym niegdyś mieszkała wraz ze swoim ojcem którego brat ją molestował. Na końcu filmu okazuje się, że dziewczyna jest chora psychicznie i wszystko co działo się w domu było jej wyobrażeniem. Film jest kręcony jednym ujęciem i jest...

Witam wszystkich :)
http://i.imgur.com/80RcDP6.jpg

z jakiego to filmu?
Pozdrawiam :)

Witajcie!
Szukam filmu, gdzie dziewczynka została odebrana matce przez ojca Araba, który wywiózł ją do swojego kraju. Oglądałam go wieki temu.
Nie chodzi mi o film "Not without my daughter". Pamiętam, że grała tam aktorka, która była blondynką i ta mała też była taką blondyneczką. Pod koniec filmu matka w końcu ją...

więcej

Szukam filmu i jednego serialu, mam nadzieję, że w końcu to znajdę! ;)
Ok, a więc jeśli chodzi o serial oglądałam go w dzieciństwie, w latach 90`, pamiętam, że był czasem o niewyjaśnionych zjawiskach (można powiedzieć, że coś w stylu archiwum x) Pamiętam tak tylko młodego chłopaka, który miał normalne usta, ale po...

Witam, próbuję sobie przypomnieć tytuł filmu ale po godzinie się poddałem.

Film był o tym, że ktoś próbował odnaleźć nazistę, który go upokorzył podczas wojny w obozie koncentracyjnym. Na końcu znajduje tego nazistę i to już jest bardzo stary człowiek, i film chyba kończy się tak, że każe mu się rozebrać do naga i...

więcej

Witam, znacie jakieś kanały TV na których często puszczają filmy z lat 80-tych (ewentualnie 70-tych i 90-tych)? Szczególnie interesują mnie klasyki, ale też filmy mało znane.

Nie pamiętam ani aktorów, ani daty wydania. Pamiętam tylko scenę, że facet wyciągnął rękę przez okno i od razu ją sobie poparzył - przyczyną było chyba dziura ozonowa, albo nadaktywność słoneczna.

Kajetan Poznański zamordował kobietę, a fascynację swą postacią doktora Lectera wyrażał również w postaci poematów.
https://youtu.be/DX_bTiLDxN4
Pozdrawiam serdecznie.

Witam, poszukuje nazwy serialu. Nie mam pewności czy już wyszedł.
Widziałem jedynie trailer który pokazywał ludzi którzy zostają zamknięci w bloku. Niektórzy próbują uciec, ale ich wyłapują, buntują się. Jedni przechodzą do różnych mieszkań po przez niszczenie ścian.
Wiem że to niewiele ale premiera miała mieć chyba...

więcej