Akcja wydaje mi się dziać w Ameryce. pewna kobieta przychodzi do starej willi jako opiekunka starszego człowieka. Po pewnym czasie okazuje się że mężczyzna jest opętany przez ducha czarnoskórego niewolnika. na końcu filmu okazuje się że rodzina niewolników, która niegdyś pracowała tam rzuciła klątwę na właścicieli....
Witam,
Od kilku dni staram się odnaleźć pewien film, niestety nie pamiętam tytułu a był dosyć ciekawy.
W skrócie:
Film dotyczył pewnego psychologa, który zmagał się ze śmiercią żony/narzeczonej(?). Zginęła w wypadku samochodowym. Do Jego gabinetu przychodzi nowa pacjentka, młoda dziewczyna, która po jakimś czasie...
Koledzy i koleżanki a znacie taki film z epoki Blade Runnera... Zaczyna się jak jakaś policja wchodzi do mieszkania gdzie robot zabił lub pokaleczył kogoś... są tam takie nanopająki wykorzystywane do zabijania ludzi przez korporacje jakąś... film SF... Mam twarz aktora przed oczyma... ale nie wiem jak się nazywa i w...
więcejJakaś kobieta, główna bohaterka, zamienia się mieszkaniami z kimś, kto na jej miejsce przyjeżdża do niej do domu. Ona w każdym razie jedzie do Paryża. Kurierem dostaje klucze i też kurierem wysyła te klucze. W tym Paryżu wszystko jest tak, jak było umówione, ona wchodzi, lodówka pełna, wszystko okej, mieszkanie spoko....
więcejFilm jest ogółem o policjantach. Jednemu z nich kiedys jakiś psychopata porwał dziecko i ten zawzięcie poszukuje sprawcy. Pewnego wieczoru na komendę przychodzi dziwny facet i zaczyna składać zeznania do tego co dopiero ma się wydarzyć. Ogółem to go torturują. Na końcu i tak wszyscy policjanci giną. Proszę pomóżcie!
Był to szpital lub ośrodek dla upośledzonych czy sparaliżowanych dzieci. Bohaterką była dziewczynka która była właśnie sparaliżowana, nic nie mówiła. Lekarze szpitala uważali takie osoby za gorsze lub opóźnione w rozwoju i traktowali dość podle. Dziewczynka natomiast była bardzo uzdolniona w jakiejś kwestii, coś w tym...
więcejHej.Szukam filmu gdzie młody chłopak ma dziewczynę i wpada w złe towarzystwo zaczyna kraść i sięga po narkotyki i zdradza swoja dziewczynę z dziewczyną tego gangu co z nimi kradnie ale nie traktuje jej poważnie i ta jego była dziewczyna cały czas go kocha i na końcu filmu ten chłopak idzie do więzienia.Błagam pomóżcie.
więcej
Szukam filmów w których bohaterowie spotykają się przez przypadek i spędzają noc/dzień chodząc po mieście i rozmawiając.
Oprócz trylogii "Przed wschodem słońca" itd, mam za sobą "Nie zapomnij o mnie" oraz "Zanim się rozstaniemy". Chcę więcej, znacie coś?
Witam! szukam filmu i nie za bardzo pamiętam tytuł....wiem że opis filmu zaczynał się jakoś tak, że kobieta ma męża i doskonałą pracę, ale nie jest szczęśliwa i chce popełnic samobójstwo, chce połknąc tabletki i popic alkoholem, tak też robi. Potem jest scena w szpitalu, gdzie mówi coś takiego: mogłam się nie obudzic,...
więcej
Witam ostatnio naszła mnie chęć obejrzenia filmu który oglądałem dooooość sporo lat temu . Lecz mam problem taki iż nie pamiętam tytułu może po pamięciowym opisie fabuły ktoś z was będzie wiedział jaki to film .
Na 100% była to produkcja azjatycka można powiedzieć że komedia romantyczna no z zabarwieniem miłosnym...