Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Poszukuję dość nietuzinkowego, polskiego serialu. Parę lat temu widziałem jeden odcinek na TVP Polonia. Pamiętam, że był on o mężczyznach w długich płaszczach i jasnych kapeluszach którzy byli chyba duchami czy coś, gdyż inni bohaterowie ich nie widzieli. Pamiętam jeszcze, że obserwowali jakąś kobietę i, że na...

więcej

O ile dobrze pamiętam był to chyba horror, a na pewno dreszczowiec. Ekipa sprzątająca (remontująca) sami faceci przyjeżdżają do dawno zamkniętego szpitala psychiatrycznego, jakiś czas temu 10 a może i 15 lat temu leciał na HBO miałem go na VHS w tym szpitalu dzieją się dziwne rzeczy, nie pamiętam czy ktoś umarł ale...

Pamiętam jedynie fragment rozprawy. Możliwe, że oskarżony/a był niewinny, choć tego nie jestem pewien. Adwokat, trochę przy kości, mówił coś w stylu:

"Oczywiście, że macie swoje prawa. Macie prawa i lewa, góry i doły. (...) Zetrzyj ten uśmieszek ze swojej twarzy."

Po angielsku mniej więcej: "Oh, you got your rights....

więcej

Jak w temacie. Zależy mi na filmach szczególnie o depresji i fobii społecznej, ale też
na filmach po prostu o zaburzeniach psychicznych, samookaleczeniach,
samobójstwach, narkotykach i prostytucji.

Te, które znam:

Melancholia
The Hours
K-PAX
Donnie Darko
One Flew Over the Cuckoo's Nest
Girl,...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Znacie jakieś filmy o rekinach?Obejrzałem już Szczęki, Piekielna Głębia i W szczękach rekina.Znacie jeszcze inne?

Szukam 2 filmów, które oglądałam jakiś czas temu i nie pamiętam tytułów.
01. pamiętam tylko jedną scenę gdzie chłopak śpiewał dziewczynie piosenkę Coldplay pt. The Scientist.. bardzo mi zależy na znalezieniu go. nie był to film Wicker Park.

02. Dziewczyna leciała do chłopaka do USA z innego kraju i ciężko było...

Pilnie poszukuje filmu z mickey rourke chyba. Idzie z kumplem do klubu i pierwszy raz daja mu tabletke, odlatuje i od tej pory grubo leci, poznaje laske rodzi mu sie dziecko i rozne akcje jeszcze. Co to za tytul??

Pomocy poszukuje film chyba z mickey rourke. Akcja w londynie chyba, idzie do klubu i od kumpla dostaje puerwsza w zyciu tabletke Lsd. Od tej pory leci grubo, ma dziewczyne rodzi mu sie dziecko . Co to za film??

Film podobny do "i stanie się koniec" z 99, tylko chcieli zabić a nie zapłodnić tą babkę. Ktoś coś? (Tak mi się wydaje że podobny bo dawno temu widziałam)