Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu
Początek dzieje się w wieżowcu/bloku. Facet obserwuje z okna innych ludzi mieszkających naprzeciwko. Dwoje ludzi uprawiało seks i się temu przyglądał. Kobieta jak tylko zauważyła, że jest podglądana (chyba) zabiła swojego partnera/partnerkę po czym wręcz z nieludzką szybkością zaczęła biec do mieszkania...

więcej

Jak w tytule :)
Film jest zapewne dosyć mlody myślę max kilka lat.
Widziałem jedynie półtora sceny.
Dziewczyna poznaje chłopaka badboya i utrzymuje z nik kontakt, równocześnie jest psychofanką zamaskowanego w kominiarkę rokendrolowca do którego wypisuje listy.
Pewnego dnia owy chłopak pokazuje jej śmierdzacą...

Jak w tytule poszukuje filmów w tamtym klimacie (Elvis, Cadillac records, Dreamgirls,Dirty Dancing,Peggy Sue wyszła za mąż, Grease, Grease 2, )

Z Księżyca (albo z Marsa) na pokładzie jakiejś bezzałogowej sądy przylatuje na Ziemię rodzina kosmitów. Co charakterystyczne na swoim macierzystym globie poszukiwali oni jedzenia wbijając coś w rodzaju słomki w grunt. Jedno z dzieci kosmitów chyba się gubi na naszej planecie a reszta rodziny go poszukuje.

Szukam czegoś podobnego do filmów i seriali typu:
"Co ludzie powiedzą" , "Allo Allo" , "Starsza pani musi zniknąć", "Zawieszeni na drzewie" z de Funesem czy "Kochaj albo rzuć"

Inteligentny sarkazm, humor sytuacyjny, delikatna parodia różnych grup społecznych. Preferuje raczej starsze produkcje, bez przekleństw,...

więcej

Witam. Czy moglibyście polecić jakieś niezłe amerykańskie thrillery trzymające w napięciu w klimacie podobnym do "Okruchy wspomnień" czy "Rysopis mordercy" z lat 90. , gdzie fabuła skupia się wokół jakiejś tajemnicy, którą bohater próbuje rozwikłać?

jakieś miasto, miasteczko, kilka ekip, i od jakiegoś drobnego incydentu, dochodzi do regularnej bitwy i chyba zamieszek na podłożu rasowym i nie tylko, film chyba na faktach, wiem że na pewno jest kilka barwnych typowo australijskich postaci, typu głupi serferzy, grubi piwosze, jacyś Arabowie, jacyś Azjaci, pewnie też...

więcej

Film skandynawski oglądałam go z 5 lat temu o kobiecie, która wyprowadza się do innego miasta. Zabiera ze sobą meble i czeka ją daleka doga. Obserwuje ją jakiś maniak, prześladuje ją całą drogę. Pamiętam że potem ją więzi w jakimś domu w lasie. Kobiecie udaje się zbiec i rozpoczyna się ucieczka w lesie.

Witam szukam filmu nie pamiętam tytułu wiem że to był film z przedziału lat 2010 -2018 nie starszy.
Film był chyba o tematyce apokalipsy wiem że tam była scena w której dobre dusze zostały zabrane a reszta musiała się zmagać z potworami itp tyle pamiętam.

Szukam pewnego filmu o katastrofie samolotu... Był to film dość stary, oglądałem go ok. 8 lat temu w telewizji. Przez cały film przedstawiana jest katastrofa lotnicza. Akcja dzieje się na pokładzie, wszystko zaczyna się w momencie kiedy jedna z pasażerek zauważa odrywający się kawałek metalu w skrzydle. Pamiętam, że...

więcej