Mężczyzna w okularach chce dać dziecku prezent, ale po drodze spotyka różne trudności, np w fast foodzie nie może dostać jedzenia, które chce. Amerykański film drogi, lata 70-90.
Kilka lat temu oglądałam film i nie pam ani tytułu ani kto grał. Dramat,USA-matka i 3 córki,z ktorych jedna jest świadkiem jak inna dziewczyna, na ulicy sie podpala.łapie ją za palące się ręce, jej samej dłonie ulegają oparzeniom.W wyniku jakieś wew przemiany, traumy czy szoku przestaje mówić i żyje na ulicy.Matka i...
więcejWitam. Jak w tytule. Film był polski, druga połowa lat '80; czy raczej końcówka. A może piczątek kolejnej dekady?... Mniejsza. Otóż, dziadek zamieszkał u swojej córki, matki rozwydrzonego chłopaka. Wnuk był wulgarnym gnojem, ale ostatecznie obdarzył dziadka vzymś w rodzaju szacunku i sympatii. Kiedy dziadek ( byłem...
Cześć, dawno temu widziałam film w którym były 2 światy równoległe umiejscowione jeden nad drugim, miasto nad miastem. Ludzie z jednego miasta patrząc w góre widzieli to drugie miasto, jakimś sposobem mogli "przelatywać" do tego drugiego miasta XD Historia dotyczyła jakiejść zakocanej parki, rozdzielonych po obu...
Potrzebuję pomocy. Za żadne skarby nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu. Pamiętam, że główny bohater przeszukiwał kopalnię węgla w poszukiwaniu poległych żołnierzy (to był chyba jego oddzial). Może komuś coś się kojarzy. Byłabym wdzięczna za podpowiedz.
Czy jest jakiś film, który opowiada po prostu historię jakiejś osoby, która trafia do Auschwitz? Tak od początku (przyjazd do obozu, golenie, tatuowanie etc) przez pobyt (apele, praca, życie codzienne) do końca (wyzwolenie)? Oglądam właśnie "Pianistę" i zastanawiam się czy powstał podobny konstrukcyjnie film po prostu...
więcejWydaje mi się że to była antologia (kilka opowieści w jednym filmie) - ale nie jestem pewna. Była sobie rodzinka: mama, tata, syn i córka. Pewnego razu w metrze jakiś facet powiedział coś chłopcu do ucha i ten przestał jeść. Rodzice byli bardzo zaniepokojeni. Chłopiec powiedział to samo do ucha siostrze i ona tez...
Witam drodzy filmwebowicze. Otóż niedawno oglądałem serial Dexter, który z miejsca stał się moim ulubionym serialem. W tej produkcji zaciekawił mnie zawód głównego bohatera. Dexter wielokrotnie informował że jest forensykiem/ analitykiem do spraw krwi. To jest mój ostatni rok szkolny. Po ukończeniu szkoły postanowiłem...
więcej