Hej szukam tytulu starego horroru, w którym stary mąż gnębiony przez żonę, zabija ją i zamurowuje w ścianie. Potem widzi przez okno jak sprząta pranie bo jest burza. Następnie odmurowuje ją i sadza w fotelu. Coś w ten deseń, stary film, kojarzy ktoś?
Szukam filmu którego akcja dzieję się w średniowieczu. Jeden z rycerzy który walczył chyba przeciw żołnierzom jakiegoś maga został ranny. Zostaje on zabrany na powóz z koniem przez wędrowną rodzinę która go wyleczyła i przez pewien czas z nimi podążał. Niestety więcej nie pamiętam.
Może być z lat 1995-2005.Jest rodzina w której zaginęła maleńka córka. Mijają lata i nagle pojawia się dziewczyna, która twierdzi że to ona została porwana sprzed laty, wszyscy wierzą że to ona, jednak jedyny dziadek w tej rodzinie uważa, że dziewczyna to inna osoba, gdyż nie potrafi odpowiedzieć na żadne pytanie...
Witam!
Szukam filmu o wojnie w Zatoce Perskiej z początku lat 90-tych XX wieku.
Pamiętam tylko tyle, że jednymi z bohaterów tego filmu byli amerykańscy/brytyjscy jeńcy w niewoli irackiej.
Nie pamiętam tytułu tego filmu.
Proszę o pomoc
Gunmin Dummledore .
szemrany typ/mafiozo, bierze swoją kobietę, blondi na jakieś wakacje ale chce ją chyba zabić za jakąś zdradę czy za coś tam innego, film chyba miał jakieś nominacje do nagród/ raczej europejski, może holandia, może mi się wydaje, z gatunku tych cięższych, nie rozrywkowych
W filmie było o sportowcu, który miał uszkodzone kolano i przez to nie mógł kontynuować kariery sportowej, chodził się modlić do parafii. Udawal biednego i miał dziewczynę, która właśnie dowiedziała, się że jednak jest on bogaty.
Dziewczyna do spólki z innym oszustem chcą go okrasć. Ten oszust chodzi na ta parafię...
Szukam filmu, który widziałam, kiedy byłam dzieckiem, (rocznik 2001) więc na pewno nie jest nowszy niż z 2010 roku. Ogólnie to spore wyzwanie, bo to na pewno nie jest żaden bardzo znany film (i nie, to nie jest "Sierota"). Pamiętam jedną scenę: małżeństwo je obiad przy stole z małą dziewczynką. Wydaje mi się, że ją...
więcej
Witam,
Szukam filmu 80-tych.Pamietam tylko jedna scenę.Kila osób przenosi się w przeszłości do czasów 2 wojny światowej kiedy Niemcy przeprowadzają jakiś eksperyment z dźwiękiem,(chyba z dźwiękiem) w jakiś sposób ta grupa ludzi chowa się do bunkra poczas trwania eksperymentu.Kiedy wychodzą jeden z nich dotykając lufy...