Grupa przyjaciół okresu hipisowskiego kupuje żółty autobus szkolny i postanawia przejechać Stany Zjednoczone, na jakieś dni wystawiennicze na wschodnim wybrzeżu.
Opisują swoją podróż, przeżycia.
Film w konwencji lekko fabularyzowanego dokumentu.
Jeżeli ktoś przypomniałby tytuł tego filmu, byłbym bardzo wdzięczny.
Film ogladałem kilka lat temu w tv. Akcja toczy sie chyba we włoszech albo hiszpani.Pamietam tylko poczatek. Młody chłopak ok 15 lat obserwuje od jakiegos czasu nowa sasiadke i pewnego dnia widzi ja z okna jak przechodzi koło jego kamienicy. Ładna dziewczyna idzie w czerwonej sukience. Młody sie podniecił i biegiem...
Film był o samolocie, który rozbił się na pokrytym śniegiem pustkowiu (nie pamiętam gdzie dokładnie). Ludzie umierali z zimna i z głodu, aż doszło do tego by przetrwać rozbitkowie jedli zmarłych ludzi.
Potrzebowałbym ze 3-4 dobre filmy traktujące o kulturze żydowskiej. Nie interesują mnie dzieła o holokauście czyli wszelkie Listy Schindlera itp, ale coś w stylu Skrzypka na dachu. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
Recenzja pierwszego horroru 2016 roku. A w niej: o tym czy jest się czego bać, o debiucie reżysera, oraz pierwszoplanowej roli Natalie Dormer. Również o miejscu w którym znajduję się w tym momencie horror jako gatunek filmowy i parę przemyśleń w tej kwestii. Zapraszam do lektury na:...
Szukam pewnego horroru chyba był chiński.
Rodzina ogłada w domu kasetę po czym zaczynaja sie dziać dziwne rzeczy i niektóre osoby nawet popełniają samobójstwa.
Nie nie chodzi mi o the Ring !!
Film z roku 2007-2009 / do tego na okładce go chyba znajdowała sie wanna, ale nie jestem do końca pewien
Dzięki za...
Witam, kiedyś oglądałem film o rugby/futbolu amerykańskim. Za wiele z niego nie pamiętam, jednak pamiętam jedno, że jeden zawodnik, którego ojciec dręczył o to, że ma pobić rekord przyłożeń ligi, był o 1 przyłożenie od pobicia bądź zdobycia tego rekordu i zamiast go zdobyc, oddał hołd trenerowi. Proszę o pomoc.
Witam, szukam i szukam i znalezc nie moge...
a dokladniej: szukam horroru o mlodej pielegnarce(chyba..?), ktora zamiast pracowac w szpitalu, podjela sie pracy opiekunki starszej pani, ktora lezy tylko w lozku, nie rusza sie, nie mowi itp. W domu sa same, klucz oddal jej jakis chlopak, chyba syn tej babci. Zaczely...