Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam
Szukam filmu który oglądałem kilka lat temu w TVP1. Film opowiada o rodzinie która wiedzie spokojne życie. Pamiętam tylko że głową tej rodziny był czarnoskóry mężczyzna, posiadał dobrą pracę. Pamiętam również że na koniec filmu w jakimś specjalnym mieszkaniu ktoś chciał się włamać lub/i porwać jego syna ??? Z...

więcej

Witam. Co się dzieje. W miejscu mojego zdjęcia przy loginie konta pojawiają się jakieś przypadkowe zdjęcia. Nie wiem kto to. Ja do tej pory nie miałem wcale zdjęcia. 11 lat było ok. Dzisiaj wstawiłem bo pomyślałem, że może to pomoże usunąć te przypadkowe. Może mi to ktoś wytłumaczyć. Raz obok mojego loginu jest zdjęcie...

więcej

Witam!

Poszukuję filmów do analizy porównawczej, w których przewijałby się motyw
przemiany (upodobnienia, identyfikacji itp.) między osobą żyjącą i martwą.
I nie mam tu na myśli śmierci, rzecz jasna, heh.

Jako bazę mam do tej pory:
- "Vertigo" Hitchocka;
- "Lokatora" Polańskiego;
- "Podwójne życie...

Szukam filmu, który widziałam z 10 lat temu. Jedyne co pamiętam to to

Działo się to na osiedlu z długimi, starymi, ceglanymi domami szeregowymi. W głównym domu gdzie działa się akcja, na najwyższym piętrze był strych z okrągłym oknem. Babcia przetrzymywała tam swojego wnuka/wnuczkę. Dziecko miało maks 12 lat. Babcia...

więcej

Z tego co pamiętam leciał jakiś czas temu na tvn7 opowiadał o kolesiu który porwał psa swojej sąsiadki dla okupu.

Cześć. Od dłuższego czasu szukam tytułu filmu, który oglądałem jako nastolatek. Był to thriller lub horror. Kobieta zabiera ze sobą psa i samochodem rusza w podróż. Samochód to był na pewno Renault Megane I. Nie pamiętam w jakim momencie filmu, ale zaczyna ją gonić facet. Cała fabuła dot. tego, że facet chce ją zabić....

więcej

Poszukuję tytułu film tematyka pętla czasu gatunek z tego co pamiętam amerykański. Opowiadał o młodej dziewczynie ,która mieszkała w apartamentowcu/wieżowcu. Z tego co pamiętam trzymała się z grupą znajomych wśród nich był mlody chłopak z którym pewnego wieczoru spędziła noc. Na końcu filmu wybuchł...

Szukam filmu o wiezniach ktorzy maja za zadanie odnowic rosyjski czolg i maja cwiczyc niemieckich zolnierzy a oni uciekaja tym czolgiem z obozu prosze o pomoc

Hej! Szukam filmu, którego oglądałam kilka lat temu

Opowiadał on o dziewczynie, która poznała chłopaka, nie wiem teraz czy na imprezie czy przez internet. I był on niebezpieczny, był wyraźny sprzeciw ojca dziewczyny by się nie spotykali.

Występuje tam sytuacja, w której dziewczyna idzie z ojcem na jakiś kabaret...

więcej

Hi. szukam filmu gdzie akcja toczyła się na statku kosmicznym to było chyba jakieś więzienie .gdzie na statek trafia więzień z jakimiś nadprzyrodzonymi mocami (chyba mógł wchłaniać energię czy coś takiego ) i tam jakoś zaczynają się mordować a statek traci kurs i spada w stronę słońca i jakoś tego więznia na końcu...