Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, czy moglibyście podrzucić jak najwięcej filmów, w których pojawia się podobny motyw do tego w w/w filmie? Czyli bohater / bohaterka wprowadza się do nowego mieszkania, sąsiedzi i inni lokatorzy zaczynają dziwnie się zachowywać, a bohater nabiera przekonania, że spiskują przeciwko niemu?

https://www.filmweb.pl/film/Cukier-1978-7221

OPIS
Adrien Courtois, były inspektor podatkowy, inwestuje fortunę swojej żony w handel cukrem. Pewnego dnia jednak ceny cukru raptownie i drastycznie spadają, doprowadzając Adriena i jego żonę do ruiny finansowej. Raoul, jego głupawy doradca próbuje naprawić tę trudną...

więcej

Był to thriller, którego akcja toczyła się w dużym domu na odludziu - rodzina mieszkała z dala od miasta. W skład rodziny wchodzili rodzice + córka (dorosła). Ojciec był poza domem na jakimś wyjeździe i miał wrócić na dniach. Matka i córka trochę obawiały się o swoje bezpieczeństwo i zawsze były razem w domu. W pewnym...

więcej

klimat wyspiarski Anglia/Szkocja/Irlandia 3 rozbitków (facetów, jeden z nich chyba czarny) spotykają chyba jakieś siostry które tam mieszkają, nie wiem co było dalej bo nie obejrzałem tego filmu, film z gatunku, horror albo thriller, z lat 2017-2020 akcja wygląda na 18 lub 19 wiek

https://twitter.com/PopieramyPMM/status/1552955243993899009?ref_src=twsrc%5Etfw% 7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1552955243993899009%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10& ref_url=https%3A%2F%2Fcms.tvp.pl%2Fobject%2Fnew%2F33%2Fparent%2F61555251

Małżeństwo (chyba)jedzie samochodem, spotykają martwego jelenia na drodze, zatrzymują się i nagle przychodzi facet który wcześniej postrzelił tego Jelenia.rozmawiają, następnie jadą dalej, dojeżdżają do domu, wprowadzają się.ten facet mieszka obok nich.przez resztę filmu próbuje zabić kobietę z tej pary.film...

Część, poszukuje tytułu filmu którego akcja rozgrywała się około 20 lat temu w Nowym Jorku. Głównym bohaterem był Irlandczyk/Brytyjczyk który lubił podrywać kobiety. Pamiętam, że w filmie główny bohater był chłopakiem do towarzystwa starszej Pani do czasu gdy nie wymieniła go na młodszego oraz gdy główny bohater...

Ludzie mam prośbę kiedy ostatnio był ten film i na którym , chyba maj czerwiec tego roku z naciskiem na 26.05.
Codziennie oglądam jakiś film (nawet krótkometrażówkę) i go oceniam.
I właśnie tego dnia nic nie mam zapisanego albo filmweb coś sknocił.

film klasy B z lat 80 -tych.Dziewczyna dostaje propozycje zagrania scenkę w filmie chyba erotycznym.W tracie realizacji jest nalot policji i zostaje przewieziona do sądu gdzie jest skazana na pobyt w wiezieniu. Zostaje przewieziona do placówki którą kieruje sadystyczna naczelnik. I teraz najwazniejsza informacja...

Witam,
Poszukuję pewnego filmu. Mam w głowie jedynie prześwity.
Prześwit I: Rodzina patologiczna (chyba tylko ojciec - dużo alkoholu, trochę przemocy)
Prześwit II: Rodzina adoptowała dzieci. Adoptujący byli z pozoru normalni, jednak życie pokazało, że to bujda i byli 'demonami'.
Prześwit III: Chyba osoba z...