Witajcie. Szukam filmu w którym bohaterką był kobieta, blondynka. Należała ona do gangu i pracowała z partnerem który na 99% miał na imię Nick. Oni się trochę w sobie podkochiwali nawet była scena jak przytulali się na kanapie. Pamiętam że brali udział w strzelaninie i on został postrzelony. Był tam też ich kolega z...
więcej
Hej wszystkim!
Szukam filmu z tego filmu na youtube z minuty 7:30-8:00
https://www.youtube.com/watch?v=c9S_aeOFjiA&ab_channel=Salarieri
Z góry dzięki za pomoc :)
Witam,
Może ktoś z was wie...
Kiedyś oglądałam film ale nie mogę sobie niestety przypomnieć jego tytułu. Film opowiadał o dziewczynie którą dręczyło parę chłopaków, pamiętam taki fragment, że ta dziewczyna szła korytarzem w szkole i jeden z tych chłopaków podstawił jej nogę czy coś takiego. W jej obronie...
Hey szukam filmu, który oglądałem w latach 90. Kilku chłopców spędza wakacje gdzieś w lesie nad jeziorem (wygląda trochę jak jezioro po kopalni), kimają w namiocie, łowią ryby, mają chyba nawet rozciągniętą linę nad jeziorem i zjeżdżają z niej nad lustrem wody.
Dla mnie to chyba oznacza, że aktor w każdej roli jest inny. Nie potrzebuje wybitnej charakteryzacji żeby być inną postacią. To, że jest kimś innym widać w jego oczach, w zachowaniu. Takim aktorem jest dla mnie Joaquin Phoenix.
Z drugiej strony mamy takiego sir Anthonego Hopkinsa, który mam wrażenie, że w każdej...
Był nadawany w TV z 5 lat temu. Małżeństwo ma syna, ojciec zabiera go na jacht i pozoruje wybuch, niby że zginęli. Mija jakiś czas i znajomi matki syna odwiedzają ją po powrocie z jakieś wyspy. Kobita na zdjęciach rozpoznaje własnego syna, postanawia na własną rękę udać się na wyspę i go odszukać. Pamiętam że go...
Witam.
Poszukuję polskiego filmu o dzieciach, które kradną jedzenie i picie (słodycze i napoje w puszkach) oraz zamknięty neseser z samochodu (prawdopodobnie na niemieckich blachach). To pierwsze pałaszują gdzieś przy torach. Chcąc otworzyć walizkę idą do jakiegoś kolesia, ale w końcu oddają go właścicielowi. Ten...
Chodzi mi o filmy, w których mąż zdradza żonę, albo żona męża, kochanek kochankę i na odwrót.
Filmy, w których zdrada powoduje tragiczne następstwa, stawia pod znakiem zapytania tożsamość bohaterów, ich przekonania moralne i światopoglądowe, a niekiedy niszczy nieodwracalnie.
Przykłady: "Fatalne zauroczenie" z...
Cześć! Szukam filmu, który widziałam kilkanaście lat temu i mam tylko strzępki wspomnień. Fabuła opowiada o żyjącym współcześnie żonatym mężczyźnie, który przenosi się do przeszłości (chyba wsiadając do pociągu). W przeszłości spotyka kobietę (wydaje mi się, że miała córkę), w której się zakochuje. Kursuje między...
Cześć!
Szukam francuskich filmów i seriali, gdzie przedstawieni są przedstawiciele naszej narodowości. Interesują mnie filmy, które robią to w nieco stereotypowy sposób (choć przyjmę też inne produkcje, w których jest nawet wzmianka o Polsce). Jedyne, co udało mi się znaleźć to "Na wyciągnięcie ręki" z 2018 roku, o...