Witajcie fani szukam tytuły filmu...z tego co kojarzę to niby thriller/horror europejski o świecie po katastrofie ekologicznej gdzie był straszny upał brakowało wody i jedzenia...bohaterowie trafili na farmę gdzie udzielono im pomocy...a potem wyszło na jaw że właściciele farmy zjadali swoich gości...jak coś kojarzycie...
więcej
Dzień dobry,
Szukam filmu, który widziałem ponad 5-10 lat temu, więc to raczej starsza pozycja. Z tego co sobie przypominam fabuła była oparta o magii/fantastyce. Akcja chyba zaczynała się od przyjazdu rodziny do dziadków, w każdym razie do starszego domu w lesie. Dzieci, które tam przyjechały, odkryły jakieś książki...
Obejrzałem dziś Wikinga i jestem zachwycony tym filmem. Czyżby Robert Eggers wyrastał nam na nowego geniusza sztuki filmowej ? Dodam że nie jestem entuzjastą współczesnego kina a tu tam mamy tak dobrego młodego reżysera. Liczę że to nie jest jego ostatnie słowo i jeszcze niejeden świetny film nakręci.
Witam szukam filmu, który widziałem jakies 12-15 lat temu, podejrzewam ,że został wyprodukowany przed 2005 rokiem. Pamiętam ,że byli w nim młodzi ludzie okres studiów lub high school. Pamiętam ,że była jakaś spina pomiędzy dwoma chłopakami i w filmie była taka scena, że jeden z tych chłopaków jedzie samochodem, chyba...
więcejWitajcie, szukam filmu o tematyce jak z tytułu na temat rozruchów w stoczni Gdańskiej. Film poruszał głównie ten temat i w tle mogliśmy oglądać historie kilku młodych ludzi. Wydaje mnie się że film jest w miarę świeży 2010+ ale zapomniałem tytuł. Czy ktoś może wie o co mi chodzi? :D
Witam, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie film. Jest chyba z około 2000 roku produkcji. Pamiętam tylko fragmenty. Mężczyzna przeprowadził się do spokojnego miasteczka. Z okien widzi plac zabaw i huśtawkę. Dziecko, chyba dziewczynka twierdzi, że widuje jakiegoś obcego mężczyznę, on przyjeżdża ciemnym samochodem....
Witam. Czy polecilibyście jakieś dobre, ciekawe filmy z gatunku Mystery (misterium)? Może być dowolny gatunek (najlepiej thriller lub horror), ale zależy mi na tym, aby głównym tematem filmu była jakaś mroczna tajemnica, sekret, który ktoś próbuje odkryć i którym przesycona jest cała fabuła filmu tak, że aż ciarki...
witam! szukam filmu lub serialu, nie pamietam wlasciwie, ogolnie malo pamietam
jedyne co pamietam, to ze akcja polegala na tym;
byl ojciec, ktory nie mial pieniedzy, wiec dolaczyl do takiego miejsca, gdzie oni placili(?) za leczenie, albo dawali mu pieniadze. jednak w zamian musial brac udzial w czyms takim, ze...
Szukam tytułu filmu o amerykańskim kapitanie, który po powrocie z wojny w Iraku ma problemy psychologiczne z dostosowaniem się do życia cywilnego, traci kontakt z rodziną, był emitowany w TV około rok temu