Witam. Czy polecilibyście jakieś dobre, ciekawe filmy z gatunku Mystery (misterium)? Może być dowolny gatunek (najlepiej thriller lub horror), ale zależy mi na tym, aby głównym tematem filmu była jakaś mroczna tajemnica, sekret, który ktoś próbuje odkryć i którym przesycona jest cała fabuła filmu tak, że aż ciarki...
witam! szukam filmu lub serialu, nie pamietam wlasciwie, ogolnie malo pamietam
jedyne co pamietam, to ze akcja polegala na tym;
byl ojciec, ktory nie mial pieniedzy, wiec dolaczyl do takiego miejsca, gdzie oni placili(?) za leczenie, albo dawali mu pieniadze. jednak w zamian musial brac udzial w czyms takim, ze...
Szukam tytułu filmu o amerykańskim kapitanie, który po powrocie z wojny w Iraku ma problemy psychologiczne z dostosowaniem się do życia cywilnego, traci kontakt z rodziną, był emitowany w TV około rok temu
Potrzebuję więcej filmów tego typu. Jeżeli masz coś czego nie wymieniłem, a chce ci się wkleić to elegancko....
Witam, oglądałem, może ze dwadzieścia lat horror. Mieszkańcy małej miejscowości w USA, zostają opętani przez diabła. Na zewnątrz tego nie widać, ale są jakby podmieniani. Cała rodzina bohatera zostaje przemieniona, on jest chyba naukowcem. Odnajduje zejście do "piekła", szukając tam rodziny posiada specjalny kombinezon...
więcejCześć, od jakiegoś czasu szukam starej bajki, w odcinkach. Bohaterami bajki był doktor Łysol (?) mieszkający w zamku i mała dziewczynka o długich złotych włosach, które ten doktor chciał jej ściąć, bo sam marzył o długich włosach. Pamiętam jeszcze, że w intro do odcinka ten doktor wypróbowywał różne eliksiry na głowie...
więcejOstatnio przypomniałem sobie o bajce którą oglądałem jak byłem mały ale za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Jeżeli ktoś by znał albo chociaż kojarzył bardzo bym prosił o pomoc. Bajka polegała na tym, że żyła sobie rodzina pingwinów i pewnego razu córka została porwana na statek przez ludzi gdzie poznała chłopa....
więcejCześć, szukam filmu jedyne, co pamiętam z filmu to że dziewczyna przed kimś uciekała ktoś ją chciał zgwałcić czy coś takiego a na koniec filmu ojciec tej dziewczyny oprawcy włożył głowę do mikrofalówki, żeby mu wybuchła. Proszę o pomoc w odnalezieniu :)
Cześć, wie ktoś może jak nazywa się francuska komedia o gościu który chciał być. Dziewczyną i na internecie jakiś Dżin spełnił jego życzenie i trafił z nią do jednej klasy rysował komiks i jak się od niej oddalił to się cofał w czasie na końcu filmu leciała piosenka Lp lost on you
Witam.
Szukam filmu z ery VHS. Pewnie lata 80-90. Byłem mały jak go ogladałem.
Jest to komedia sensacyjna. Z tego co kojarzę to chyba dwóch detektywów, w każdym razie jeden z nich meksykanin lub inny latynos jeździ autem typu lowrider, taki niebieski z tego co pamiętam. W jednym z motywów jazdy tym autem grała...