Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Są schody, jedna osoba schodzi a druga wchodzi. Jedna osoba mówi przepraszam a druga uważaj.
Wiem że bardzo mało informacji ale może ktoś skojarzy sytuacje z jakimś filmem (ewentualnie serialem lub książka...)

Dzień dobry / Witam
Szukam filmu bądź serialu, pamiętam tylko jedną scenę z tego filmu. pewne osoby prześladowały rodzinę w domu. Napastnicy byli w maskach i byli ubrani na czerwono. Prawdopodobnie chcieli zabić rodzinę. Scena konkretna to rodzina spogląda przed podjazd przed domem i widzi napastników ubranych na...

Hej, film leciał kilka lat temu w piątek wieczorem na tvp 1.
Miasto niedaleko jeziora. Jezioro było przy górach. Dziewczyna poznała tam starszego od siebie mężczyznę, z którym w dalszej części filmu probowala poznać się bliżej. Facet chodził elegancko ubrany. Niedługo potem doszlo do zabójstwa w którym zginęła inna...

więcej

Hej, jak byłem młodszy oglądałem taką bajkę lub film gdzie dziewczynka pojechała na wieś i po zmniejszeniu znalazła się w krainie elfów, która była podzielona na dwie części dobrą i złą. W tej dobrej było dużo słońca kwiatów i wesoła melodia. Natomiast w tej złej były zbuntowane elfy, które chciały przejąć kontrolę...

więcej

Witam Szukam filmu bądź serialu, zaczyna się chyba w balonie i tam jest mówiące zwierzę , generalnie jest jakaś tama / zapora którą muszą przekroczyć.
Wyłączają ochronę tej tamy i z powietrzą ja atakują .

Cześć i czołem! Od kilku miesięcy męczy mnie pewien film, którego tytułu za chiny nie potrafię znaleźć. Chodziło mniej więcej o to, że bohaterka (kojarzę, że była to albo blondynka albo rudowłosa, ubrana tak pospolicie, coś przed albo po 30-tce) zaczęła się spotykać z typem, lekko dziwnym, który potem został oskarżony...

więcej

Witam,

Poszukuję włoskich filmów w dobrej jakości z polskimi napisami lub lektorem, ewentualnie angielskie napisy. Chodzi mi raczej o starsze filmy, mniej znane takich reżyserów jak Fellini, Zurlini, Scola, De Sica, Visconti, Bertolucci...Może ktoś wie gdzie je mogę dostać/pobrać/oglądnąć?
Może jest jakiś portal...

więcej

Szukam filmu, ale mam skąpy opis. Oglądałem go w kinie jakoś w dzieciństwie, to mogło być w latach 2005-2009? Jakiś romans, może dział się w oświeceniu, ale nie pamiętam niestety. Była jakaś para i oni mieli ze sobą romans, kobieta na końcu umarła na suchoty. Czy ktoś kojarzy tytuł?

Witam serdecznie mam pytanie jakiś czas temu istniała strona z adresami znanych gwiazd filmu zagranicznych jak wy jestem wielkim fanem filmu i chciałbym wysłać kilka listów tyle że nie znam adresów nie wiem czy taka strona istnieje i czy jest aktualna. Bo na messengerze raczej nie ma za dużo prawdziwych profili aktorów...

więcej

Hej
Ogladalem ten film dość dawna. Raczej lata 90 niż 00.
Podobny do The Craft.
Nastolatka nadprzyrodzone moce
Była tam scena na imprezie gdzie dziewczyna była zdradzona/oszukana i żyły czarnialy jej ze złości