Są schody, jedna osoba schodzi a druga wchodzi. Jedna osoba mówi przepraszam a druga uważaj.
Wiem że bardzo mało informacji ale może ktoś skojarzy sytuacje z jakimś filmem (ewentualnie serialem lub książka...)
Dzień dobry / Witam
Szukam filmu bądź serialu, pamiętam tylko jedną scenę z tego filmu. pewne osoby prześladowały rodzinę w domu. Napastnicy byli w maskach i byli ubrani na czerwono. Prawdopodobnie chcieli zabić rodzinę. Scena konkretna to rodzina spogląda przed podjazd przed domem i widzi napastników ubranych na...
Hej, film leciał kilka lat temu w piątek wieczorem na tvp 1.
Miasto niedaleko jeziora. Jezioro było przy górach. Dziewczyna poznała tam starszego od siebie mężczyznę, z którym w dalszej części filmu probowala poznać się bliżej. Facet chodził elegancko ubrany. Niedługo potem doszlo do zabójstwa w którym zginęła inna...
Hej, jak byłem młodszy oglądałem taką bajkę lub film gdzie dziewczynka pojechała na wieś i po zmniejszeniu znalazła się w krainie elfów, która była podzielona na dwie części dobrą i złą. W tej dobrej było dużo słońca kwiatów i wesoła melodia. Natomiast w tej złej były zbuntowane elfy, które chciały przejąć kontrolę...
więcej
Witam Szukam filmu bądź serialu, zaczyna się chyba w balonie i tam jest mówiące zwierzę , generalnie jest jakaś tama / zapora którą muszą przekroczyć.
Wyłączają ochronę tej tamy i z powietrzą ja atakują .
Cześć i czołem! Od kilku miesięcy męczy mnie pewien film, którego tytułu za chiny nie potrafię znaleźć. Chodziło mniej więcej o to, że bohaterka (kojarzę, że była to albo blondynka albo rudowłosa, ubrana tak pospolicie, coś przed albo po 30-tce) zaczęła się spotykać z typem, lekko dziwnym, który potem został oskarżony...
więcej
Witam,
Poszukuję włoskich filmów w dobrej jakości z polskimi napisami lub lektorem, ewentualnie angielskie napisy. Chodzi mi raczej o starsze filmy, mniej znane takich reżyserów jak Fellini, Zurlini, Scola, De Sica, Visconti, Bertolucci...Może ktoś wie gdzie je mogę dostać/pobrać/oglądnąć?
Może jest jakiś portal...
Szukam filmu, ale mam skąpy opis. Oglądałem go w kinie jakoś w dzieciństwie, to mogło być w latach 2005-2009? Jakiś romans, może dział się w oświeceniu, ale nie pamiętam niestety. Była jakaś para i oni mieli ze sobą romans, kobieta na końcu umarła na suchoty. Czy ktoś kojarzy tytuł?
Witam serdecznie mam pytanie jakiś czas temu istniała strona z adresami znanych gwiazd filmu zagranicznych jak wy jestem wielkim fanem filmu i chciałbym wysłać kilka listów tyle że nie znam adresów nie wiem czy taka strona istnieje i czy jest aktualna. Bo na messengerze raczej nie ma za dużo prawdziwych profili aktorów...
więcej