Witam społeczność miłośników kina. Poszukuję filmów o mężczyznach i dla mężczyzn. Wiele jest produkcji nazwanych 'męskimi' jednakże zazwyczaj to propozycje z gatunku sensacji czy kryminału pokazujące pościgi strzelaniny lub bójki nie ukazując jednak podstawowych cech męskich jego rol w społeczeństwie czy natury....
Witam szukam dla znajomego filmu z lat 80-90 (chyba), z tego co pamięta,fabuła była taka: Gość bez rąk i nóg jeździ samochodem (możliwe że zielony Cadillac,stare amerykańskie auto) i zabija ludzi. Facet po wypadku ściga jakaś parę. Grał aktor łysy bądź miał bardzo mało włosów. Film na pewno amerykański. Oglądany na VHS...
więcejFilm o czasach średniowiecza, głównemu bohaterowi książę zgwałcił żonę, ona urodziła dziecko gwałciciela, potem był pojedynek na miecze i ten główny bohater wygrał z tym księciem, działo się to gdzieś w Anglii/Szkocji, jest to dość stary film, jakies lata 80
Oglądałem przez kilka minut jako nastolatek w latach 90 na VHS, za granicą, przez ramię znajomego pana doktora, który lubił kino i oglądał dosłownie wszystko. Byłem zafascynowany i przez ostatnie 30 lat nie trafiłem na ten obraz. W skrócie: przyszłość, postapokaliptyczny świat, a może s-f, zgliszcza, chyba o...
Akcja zaczyna się od tego że uczennica zakochuje się w starszym mężczyźnie i zaczynają się spotykać. Dziewczyna interesuje się Paryżem więc on na jej 18 urodziny zabiera ja do Paryża. On jej się oświadcza. Przed kolacja z rodzicami okazuje się, że on ma żonę. Ona z nim zrywa. Zakończenie jest takie że jako dorosła...
Film jest o dziewczynie, która została adoptowana. Pamiętam też że raz od nich ucieka ale później wraca. Pokochała swoją adoptowaną rodzine( młodszy brat, starsza kobieta i niewidomy chory starzec. Dziewczyna chce z nimi zostać ale przyjeżdża po nią bogata babcia i razem z nią musi przeprowadzić się do willi na wsi....
więcejFilm jest o dziewczynie, która została adoptowana. Pamiętam też że raz od nich ucieka ale później wraca. Pokochała swoją adoptowaną rodzine( młodszy brat, starsza kobieta i niewidomy chory starzec. Dziewczyna chce z nimi zostać ale przyjeżdża po nią bogata babcia i razem z nią musi przeprowadzić się do willi na wsi....
więcej
Hej, poszukuję filmu niema córka w wiosce pomaga zbiegowi ukryć się w lesie w chacie.
Ta córka posiada siostrę ale jest pogardzana przez nią. Wiem również że był też konflikt pomiędzy córką a ojcem. Oraz wyciekło też to że ona pomagała temu zbiegowi.
Film wydaje mi się że w klimacie uzbekistan i te tereny poniżej...