Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej!
Poszukuje filmu z którego niestety pamietam niewiele, choć wydaje mi się że zapamiętałam główny, najważniejszy wątek. W filmie leciała pewna melodia/piosenka przez która ludzie popełniali nieświadome samobójstwo bądź po prostu ginęli. Całą sprawa zajmował się pewien facet oraz kobieta, która cudem przeżyła swoje...

więcej

Bardzo dawno temu (może miałem z 5-6 lat), na początku lat 90-tych oglądałem chyba swój pierwszy horror w życiu. Bardzo mnie wystraszył.

Zaczął się podróżą grupki znajomych, klasycznie przez amerykańskie (chyba, że brytyjskie) odludzia typu lasy i góry... Trochę dróg przez łąki. Na początku trafiają do czegoś a la...

więcej

Dziś chcialam się przyznać do swojej ułomności, choc testy wexlera poszly mi nadzwyczaj dobrze.
Nie rozumiem pewnych filmów, a nie chcę już do nich wracac, bo zazwyczaj mam tak , że łapię od razu- jeśli się nie uda, to i za piątym razem może nie byc nadziei (statystyka i spss na studiach).
Na pewno nie wszystkie...

pamiętam wyłącznie jedną scenę: jakiś uczony odbiera telefon, po usłyszeniu, co się stało natychmiast wysyła żonę i córkę gdzieś daleko do rodziny. Kotu, który z nim został dał do zjedzenia zatrutą kiełbasę. dalej nie wiem, bo prąd na całej dzielnicy wyłączyli, ale ta scena z kotem wciąż mi w głowie siedzi. nie jest...

więcej

Oglądany jeszcze w poprzednim tysiącleciu. Zima. Akcja ma miejsce prawdopodobnie w XIX wieku lub na początku XX. Kobieta z kilkumiesięcznym dzieckiem mieszka na odludziu, sama. Trafia tam podróżny, chyba naukowiec. Lubi się kąpać w lodowatej rzece. W kulminacyjnej scenie dochodzi do walki właśnie w tej zimnej rzece...

Kobieta widziała przez okno zabójstwo, z wrażenia straciła mowę, wiec jej facet albo ojciec zatrudnił logopedę czy innego lekarza, aby jej tę mowę przywrócił. Tym lekarzem okazał się widziany przez okno morderca.

Hej, szukam filmu, który bardzo dawno oglądałem. Pamiętam z niego jedynie scenę, w której przemoczona dziewczyna i facet próbują ogrzać się przy kominku, podgrzewają coś na ogniu ( nie pamiętam czy to był alkohol czy zwykła woda) a później dziewczyna zawinęła się w dywan, aby się ogrzać.

Cześć, kiedyś oglądałem odcinek Star Treka, że dla części załogi przyspieszono wielokrotnie czas, dla pozostałej części nie.
Efekt był taki, że część osób chodziła pomiędzy resztą, stojącą w bezruchu, ponieważ to co dla jednych było np. 1 minutą , dla pozostałych było 1 nano sekundą.

Pamięta ktoś może, który to...

Kochani,
Wiem, ze tu jest skarbnica wiedzy, wiec znow wracam. Film sci-fi, zaczyna sie jak jak gdzies na Dalekim Wschodzie jakis czlowiek odczytuje cos w jakiejs jaskini, czy budowli i zeby mogl widziec to chlopiec trzyma lustro, czy cos metalowego, co odbija swiatlo z zewnatrz. I przylatuje statek i obcy w dziwnej...

więcej

Filmy, w których bohater musi uporać się ze śmiercią kogoś bliskiego? Coś krzepiącego najlepiej, żeby pomogło, a nie dodatkowo dobiło.